1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hattula

Hattulan kuntapolitiikassa kuohuu: rikosilmoitus kunnanhallituksen puheenjohtajasta

Keskustan valtuutettu katsoo kunnanhallituksen puheenjohtajan syyllistyneen kunnianloukkaukseen.

Hattula
Hattula-kyltti ja uimisen kieltävä liikennemerkki
Hattulassa poliittisten ryhmien välillä on syviä ristiriitoja, jotka ovat jatkuneet vuosikymmeniä. Nina Keski-Korpela / Yle

Hattulan keskustalainen valtuutettu Ritva Viitala on tehnyt rikosilmoituksen Hattulan kunnanhallituksen puheenjohtajasta Matti Puotilasta (kok.). Viitala katsoo Puotilan syyllistyneen kunnianloukkaukseen, kun hän syytti Viitalaa valehtelijaksi Hattulan valtuuston elokuisessa kokouksessa.

Puotila kertoi perjantaina iltapäivällä Ylelle, ettei hän ole tietoinen rikosilmoituksesta. Poliisi kertoi maanantaina, että kumpaankin osapuoleen on oltu yhteydessä, mutta asian esitutkinta on kesken.

Viitala kertoo pyytäneensä Puotilalta julkista anteeksipyyntöä Hattulan syyskuisessa valtuuston kokouksessa.

– Kun anteeksipyyntöä ei tullut, päädyin parin viikon harkinnan jälkeen tekemään kunnianloukkauksesta rikosilmoituksen, kertoo Viitala.

Viitala katsoo Puotilan kajonneen puheessaan Viitalan yksityiselämään, kun kunnanvaltuustossa käsiteltiin kunnanhallitukseen kohdistuvia syytöksiä työpaikkakiusaamisesta.

Hattulan teknisenä johtajana toiminut Juha Prittinen ja sivistysjohtajana toiminut Jari Wihersaari ovat aiemmin syyttäneet kunnanhallitusta työpaikkakiusaamisesta.

Hattulan kunnallispoliittinen ilmapiiri on ollut jo pidempään syvästi tulehtunut muun muassa kuukausi sitten voimaan tulleen organisaatiouudistuksen vuoksi. Organisaatiouudistuksessa teknisen johtajan, sivistysjohtajan ja perusturvajohtajan yläpuolelle nimettiin uudet esimiehet. Teknistä toimea johtaa nyt elinvoimajohtaja ja terveys- ja sivistyssektoreita hyvinvointijohtaja.

Lue myös:

Hattula ei perusta valiokuntaa tutkimaan kunnanhallituksen epäluottamusta – hallituksen puheenjohtaja esityksestä: "Tässä on tällaisia heittoja, jotka ei perustu tosiasioihin"

Hattula vähentää johtajiensa määrää ja perustaa uusia virkoja – uusiin tehtäviin myös ulkoinen haku

Lue seuraavaksi