Hyppää sisältöön

Vaasan kaupunki muistuttaa: Koronatartuntatilanne parantunut, suositusten noudattaminen silti yhä tarpeen

Kaupunginjohtaja toteaa, että tilanne on parantunut yhteistyöllä. Johtava ylilääkäri toteaa, että suosituksia pitää jaksaa vielä noudattaa.

Maskinkäyttösuositus on voimassa Vaasassa edelleen mm. toisen asteen oppilaitoksissa ja yläkouluissa. Kuva: Yle/Johanna Ventus

Vaasan kaupunki tiedottaa kaupungin parantuneeseen koronatartuntatilanteeseen liittyen maskienkäytön tärkeydestä kaupungissa edelleen.

Kaupungin mukaan viimeisen viikon aikana Vaasassa on todettu vain seitsemän uutta koronavirustartuntaa ja ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 35.

– Koronatartunnat saatiin laskusuuntaan lyhyessä ajassa. Tähän tarvittiin kaikkien panosta: hengityssuojainten käyttöä julkisissa paikoissa, etätyöhön siirtymistä kaikilla, joilla se oli mahdollista, taukoa harrastuksista ja harjoituksista sekä luopumista sosiaalisista tapahtumista ja elämyksistä. Teimme tämän yhdessä, kiittelee kaupunginjohtaja Tomas Häyry kaupungin tiedotteessa.

Tartuntatilanteesta huolimatta kasvomaskien käytön merkitystä korostetaan yhä julkisissa tiloissa sekä yläkoulussa, lukioissa ja muissa toisen asteen oppilaitoksissa sekä korkeakouluissa.

Kyseessä ei kuitenkaan ole kaupungin mukaan pakko.

– Koulujen osalta kyseessä on vahva suositus ja myös ilman maskia saa tulla kouluun. Jokainen voi kuitenkin miettiä mitä maskin käyttäminen tai sen käyttämättä jättäminen tarkoittaa itselle, koulukavereille ja henkilökunnalle. Koronavirus on edelleen joukossamme ja se voi olla kenellä tahansa. Jos virus pääsee jälleen leviämään, tarkoittaa se luultavasti taas etäopetukseen palaamista ja karanteeneja altistuneille, muistuttaa sivistystoimen johtaja Christina Knookala.

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella voimassa olevat suositukset ja rajoitukset on koottu tänne (siirryt toiseen palveluun).

Maskit yhä käytössä

Johtava ylilääkäri Heikki Kaukoranta toteaa tiedotteessa, että kaupoissa ja katukuvassa näkyy, miten vaasalaiset noudattavat maskinkäyttösuositusta. Hänen mukaansa käytöllä on tärkeä merkitys koronaviruksen leviämisen katkaisemisessa.

Hengityssuojainten aktiivisella käyttämisellä on tärkeä merkitys koronaviruksen leviämisen katkaisemisessa.

– Toivon, että suosituksia jaksetaan vielä noudattaa, jotta pääsisimme pian lieventämään rajoituksia ja sitä myötä palaamaan normaalimpaan elämään ennen joulua, kertoo johtava ylilääkäri Heikki Kaukoranta.

Vaasassa on voimassa vahva suositus hengityssuojainten käytöstä julkisissa tiloissa, yläkouluissa, lukoissa ja muissa toisen asteen oppilaitoksissa sekä korkeakouluissa tällä hetkellä 18.11. saakka. Yläkoululaisille jaetaan maskeja 2 kpl joka päivä.

Sairaanhoitopiirissä 969 tartuntaa

Vaasan sairaanhoitopiirissä todettujen koronatartuntojen määrä epidemian ajalta on tiistain 3.11. tietojen mukaan 969 tartuntaa. Kahden viimeisimmän viikon ilmaantuvuusluku 100 000 henkilöä kohden sairaanhoitopiirin alueella on 68.

Katso täältä Ylen korona-aiheiset uutiset Pohjanmaan alueelta.