1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lentokentät

Kemin ja Helsingin välillä pääsee taas lentämään yli puolen vuoden tauon jälkeen – tarjolla kaksi vuoroa viikossa maaliskuulle saakka

Molemmat lennot ovat kolmiolentoja Kokkolan kautta.

lentokentät
Lentokonen laskeutuu kentälle.
Lentoaseman päällikkö Joni Nojonen toivoo, että seutukunnan asukkaat ja yritykset löytäisivät takaisin nyt palautuneille vuoroille.Iines Jakovlev / Yle

Kemi-Tornion lentokentältä on alkanut tiistaina lennot yli seitsemän kuukauden tauon jälkeen. Kentältä lennetään kaksi edestakaista lentoa Helsinkiin kahtena päivänä viikossa, tiistaina ja torstaina. Molemmat lennot ovat kolmiolentoja Kokkolan kautta.

Lentoaseman päällikkö Joni Nojonen toivoo, että seutukunnan asukkaat ja yritykset löytäisivät takaisin nyt palautuneille vuoroille. Hän uskoo, että Kemi-Tornion lentoasemalle on tarvetta myös tulevaisuudessa.

– Uskon täältä löytyvän sen verran matkustajapotentiaalia, että täältä voisi ihan taloudellisesti kannattavaakin lentoliikennettä lentää.

Nojonen huomauttaa, että ostoliikenteen kilpailutuksen tulokset valmistuvat todennäköisesti alkuvuodesta.

Työnsä puolesta paljon lentävä torniolainen lääkäri Harry Wuite on järjestänyt työmatkansa pääkaupunkiseudulle joko Oulun tai Rovaniemen kentän kautta. Hän käyttäisi mielellään Kemi-Tornion kenttää, mutta nykyiset supistetut aikataulut eivät häntä hyödytä.

– Minun kohdallani Kemi ei valitettavasti tule tarjoamaan vaihtoehtoja. Jos ihmiset eivät pystykään hyödyntämään tätä pientä tarjontaa, niin voidaanko sanoa, että ei ole riittävästi kysyntää. Tarjonnan pitää olla oikeanlaista, että muodostuu kysyntää, Wuite toteaa.

Lue seuraavaksi