1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pelicans (Jääkiekon Miesten Liiga)

Pelicans pyrkii paikkaamaan talouttaan uusilla "kannattajaosakkeilla"

Lahtelainen jääkiekkojoukkue Pelicans kamppailee koronan heikentämän talouden kanssa. Nyt jääkiekon ystävien toivotaan hankkivan uusia osakkeita.

Pelicans (Jääkiekon Miesten Liiga)
Lahden Pelicansin jääkiekkojoukkue harjoituksissa
Petri Niemi/Yle

Pelicans Oy yrittää kohentaa koronasta kärsinyttä talouttaan uudella osakeannilla. Ylimääräinen yhtiökokous päätti tiistaina, että liikkeelle lasketaan 10 000 kappaletta sadan euron hintaisia osakkeita.

Nämä uudet C-sarjan osakkeet ovat niin sanottuja kannattajaosakkeita. Niillä ei saa ääni- tai osinko-oikeutta Pelicansiin, mutta ostajille tarjotaan pieniä etuja, mm. ostovoimaa Isku-areenan palveluihin ja vuosittainen tapahtuma omistajille.

Osakeannilla tavoitellaan kannattajien ja muiden tukijoiden lisäpanostusta lahtelaiseen jääkiekkoon, jonka tulevaisuus halutaan varmistaa.

– Toivomme, että turkoosi tulevaisuus kiinnostaa laajasti, sanoo viestintäpäällikkö Jesse Pyykkö.

Pyykön mukaan Pelicans yrittää nyt saada lisätuloja monista lähteistä ja samalla säästää kaikesta mahdolisesta. Uusi osakeanti on yksi keino muiden joukossa.

Kannattajaosakkeiden myynti alkaa keskiviikkoaamuna kello 9. Niitä saa merkittyä itselleen Fundu-joukkorahoituspalvelussa tai Pelicansin toimistolla.

Lue seuraavaksi