1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Säkylä

Isosäkylän koulussa koronatartunta – 34 ihmistä karanteeniin

Altistuneista 27 on lapsia ja seitsemän aikuisia.

Säkylä
Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

34 ihmistä joutuu koronakaranteeniin Isosäkylän koulussa Säkylässä todetun koronatartunnan takia. Tartunta on saatu todennäköisesti Varsinais-Suomesta.

Karanteeniin joutuneista 27 on lapsia ja seitsemän aikuisia. Sairaanhoitopiiri, Säkylän kunta ja koulu ovat yhteydessä sairastuneisiin ja näiden huoltajiin.

Isosäkylän koulun 1A-ryhmän, 1–2 C-ryhmän ja 1–5 D-luokkien pienryhmän oppilaat siirtyvät etäopetukseen huomisesta keskiviikosta alkaen viikon loppuun saakka. Muut ryhmät jatkavat lähiopetuksessa, ja koulukuljetukset järjestetään normaalisti.

Altistuneilla ei isoa sairastumisriskiä

Satasairaala korostaa, että koulualtistuksissa oppilaiden sairastuminen on altistumisesta huolimatta melko harvinaista. Karanteeni ei koske altistuneen perheenjäseniä ja he saavat liikkua normaalisti.

Jos karanteeniin määrätty sairastuu, hänet on vietävä testiin ja perheenjäsenten tulee odottaa kotona testitulosta.

Tilanne maakunnassa rauhallinen

Koronatilanne on Satasairaalan mukaan edelleen rauhallinen Satakunnassa. THL:n tilaston mukaan (siirryt toiseen palveluun) maakunnassa oli todettu yhteensä 138 tartuntaa.

Tartunnoista 22 on viimeisten kahden viikon ajalta, joten taudin ilmaantuvuus on nyt 10,2 tapausta 100 000:tta asukasta kohti. Luku on kasvanut hieman edeltävistä kahdesta viikosta.

Lue tästä lisää koronaviruksesta Satakunnassa.

Lue seuraavaksi