Hyppää sisältöön

Tämän tiedämme nyt: Yhdysvaltain vaaleista tuli odotettua tiukempi kilpa – Florida menossa Trumpille

Vaalivoittaja ei välttämättä selviä keskiviikkoaamuna, jos Trump pitää pintansa varhain äänensä laskevissa vaa'ankieliosavaltioissa.

Donald Trumpin kannattaja vaalivalvojaisissa Floridassa. Kuva: Ricardo Arduengo / AFP

Yhdysvalloissa presidentinvaalien ääntenlaskenta on kesken, mutta kilpailu presidentti Donald Trumpin ja demokraattiehdokas Joe Bidenin kesken on osoittautumassa yllättävän tiukaksi.

Trump on voittamassa lähes varmasti Floridan, suurimman vaa'ankieliosavaltion. Muista tärkeistä osavaltioista myös Georgiassa ja Pohjois-Carolinassa laskentatilanne näyttää Trumpin kannalta hyvältä.

Minkään vaa'ankieliosavaltion voittaja ei ole vielä varmistunut, mutta monissa "varmoissa" osavaltioissa keskeiset yhdysvaltalaiset mediat ovat jo julistaneet voittajan. Tähän mennessä Trump on varmistanut 136 valitsijamiestä ja Biden 215, kun voittoon tarvitaan 270.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Myös kongressivaalien tilanne on yhä auki. Ennusteiden mukaan republikaanit vievät demokraateilta yhden senaattorin paikan Alabamassa, ja demokraatit saavat republikaaneilta paikan ainakin Coloradossa.

Tällä hetkellä senaatin enemmistö on republikaaneilla, ja demokraattien pitäisi viedä republikaaneilta neljä paikkaa voittaakseen enemmistön.

Kongressin edustajainhuoneen hallinnan ennakoidaan pysyvän demokraateilla.

Sekä äänestys että tulosten laskenta ovat sujuneet ilman teknisiä ongelmia.

Tunnelmia Black Lives Matter -aukiolta Washingtonista.

Lue myös:

.
.