1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koulut

Tuiraan kaavaillaan uutta monitoimitaloa koululaisille – Merikosken koulun peruskorjaus on osoittautunut turhan kalliiksi

Oulun kaupunginhallitus hyväksyi hankeselvityksen, jossa uusi monitoimitalo nousisi Tuiran koulun uuden puolen paikalle.

koulut
Leinonpuiston koulu
Tuiran koulun uudempi osa tunnetaan myös nimellä Leinonpuiston koulu. Se on todettu huonokuntoiseksi. Nyt tämän rakennuksen tilalle halutaan uusi monitoimitalo. Kuvituskuva.Timo Nykyri / Yle

Oulun kaupunki aikoo rakentaa Tuiraan uuden koulun. Oulun kaupunginhallitus hyväksyi asiaan liittyvän hankeselvityksen tiistaina. Siinä Tuiraan tehtäisiin uusi monitoimitalo sen sijaan, että Tuiran peruskoululaiset muuttaisivat tulevaisuudessa Merikosken kouluun.

Monitoimitalo tulisi nykyisen Tuiran koulun tontille. Vanha suojeltu osa Tuiran koulua säilytettäisiin jatkossakin, mutta uusi huonokuntoinen osa purettaisiin.

Monitoimitaloon tulisi tiloja myös kirjastolle, nuorisopalveluille ja Oulu-opistolle.

Valtuusto on jo vuonna 2016 hyväksynyt palveluselvityksessään muutoksia kouluverkossa. Tuolloin tarkoituksena oli, että Merikosken koulu peruskorjattaisiin peruskoululaisten käyttöön ja lukiolaiset muuttaisivat Raksilaan.

Hankeselvityksessä on kuitenkin ilmennyt, että Merikosken koulun korjaaminen edellyttäisi kalliita toimenpiteitä ja laajamittaista uusimista, ja siltikin rakennukseen jäisi terveysriskejä. Siksi uuden monitoimitalon rakentaminen nähtiin Oulun kaupunginhallituksessa perusteltuna.

Oulun kaupunginhallituksen nyt hyväksyttyä hankeselvityksen asia etenee kaavoitukseen. Valtuusto päättää vielä hankkeeseen liittyvistä määrärahoista.

Kustannusarvio on tällä hetkellä noin 20 miljoonaa euroa irtaimistokustannuksineen. Oulun kaupunginhallitus evästi tiistaisessa kokouksessaan jatkovalmistelua niin, että näistä kustannuksista tulisi säästää vielä kymmenen prosenttia.

Uutta Tuiran monitoimitaloa päästäneen rakentamaan vuonna 2023.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi