Hyppää sisältöön

Ammattiliitto Pro aloitti kolmen päivän tukilakon Elisassa ja Teliassa – taustalla Kotidata-kiista

Taustalla on työriita siitä, pitäisikö Suomen Kotidatassa soveltaa kaupan vai ICT-alan työsopimusta.

Suomen Kotidata on tietotekniikan tukipalveluja tuottava yritys. Kuva: Antti Lähteenmäki / Yle

Ammattiliitto Pro aloitti kolmen päivän tukilakon Elisassa ja Teliassa aamulla kello kuusi. Pron tukilakko koskee myös Elisan ja Telian alihankkijoita ja vuokratyöntekijöitä Baronassa, Rainmakerilla ja Leadissa.

Lakon on tarkoitus kestää perjantaihin puoleenyöhön asti.

Taustalla on ICT-alan alihankintapalveluita tuottavan Suomen Kotidatan työehtokiista.Taustalla on työriita siitä, pitäisikö Suomen Kotidatassa soveltaa kaupan vai ICT-alan työsopimusta.

Syyskuussa Työtuomioistuin linjasi, että Kotidatassa voidaan edelleen soveltaa kaupan alan työehtosopimusta. Pro pitää työtä edelleen ICT-alalle kuuluvana. Sen mukaan Kotidata maksaa henkilöstölleen lähes puolet pienempää palkkaa kuin kilpailijat.

Työriita on jatkunut pitkään. Nyt meneillään oleva lakko on kestänyt yhtä mittaa kaksi viikkoa. Kiistaa on ratkottu useaan otteeseen valtakunnansovittelijan johdolla, mutta myös osapuolten välisin neuvotteluin.

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala kutsui osapuolet sovittelutapaamiseen iltapäivällä.

– Sovintoehdotusta ei jätetty, vaan työtä jatketaan. Sovittelu jatkuu maanantaina 9. marraskuuta, Piekkala kirjoitti STT:lle keskiviikkona illalla sähköpostitse.

Sovittelussa olivat paikalla yrityksen ohella työnantajaa edustava Kaupan liitto sekä työntekijäpuolelta Pro ja ammattiliitto PAM.

Juttua muokattu 4.11. klo 20.40. Lisätty valtakunnansovittelijan kommentti.

Lue myös: