1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. murha

Naisystävänsä Porissa raa'alla tavalla murhannut nainen oli täydessä ymmärryksessä: Tuomioksi elinkautinen vankeusrangaistus

Tuomittu murhasi naisystävänsä viime helmikuussa.

Satakunnan käräjäoikeus on antanut murhatuomion. Kuva: Antti Laakso / Yle

Porilainen 48-vuotias nainen on tuomittu elinkautiseen vankeusrangaistukseen puolisonsa murhasta.

Tuomio annettiin naiselle tehdyn mielentilatutkimuksen jälkeen. Selvityksen mukaan nainen oli teon aikana syyntakeinen. Tuomittu halusi itse mielentilatutkimukseen.

Parisuhde päättyi murhaan

Murha tapahtui porilaisessa kerrostaloasunnossa tämän vuoden helmikuussa.

Nainen oli antanut kanssaan parisuhteessa vuosia eläneelle toiselle naiselle ensin alkoholia, unilääkettä ja erittäin suuren annoksen insuliinia. Kun uhri ei ollut kuollut, nainen oli jatkanut henkirikosta tukahduttamalla uhriaan tyynyllä.

Kun uhri ei ole vielä tässäkään vaiheessa menehtynyt, nainen oli jatkanut tekoa puukottamalla uhria useita kertoja kaulaan. Lisäksi hän oli viiltänyt uhriaan ranteeseen ja sytyttänyt tämän ympärillä olevia vuodevaatteita ja naisen hiuksia palamaan.

Uhri menehtyi lopulta vammoihinsa tapahtumapaikalla. Nainen myönsi teot oikeudessa ja kertoi niistä avoimesti. Oikeuden mukaan teko oli pitkäkestoinen ja raaka.

Rahankäyttö osamotiivina

THL:n lausunnon mukaan nainen kärsii vaikea-asteisesta persoonallisuuden häiriintymisestä ja alkoholiriippuvuudesta. Hänellä oli kuitenkin mahdollisuus säädellä käyttäytymistään.

Teon motiivina oli muun muassa rahankäyttöön liittyviä asioita. Murhaaja oli suunnitellut tekoa useita viikkoja.

Tuomittu joutuu maksamaan uhrin äidille ja tyttärelle kärsimyskorvauksia, hautauskustannuksia sekä oikeudenkäyntikuluja. Tuomiosta voi valittaa eikä se ole vielä lainvoimainen.