1. yle.fi
  2. Uutiset

Oulun Rajakylän Ruiskukkatien kerrostalon kahta tulipaloa epäillään tuhotöiksi

Poliisi pyytää yleisön havaintoja kahdesta tulipalosta, joita se epäilee tahallaan sytytetyiksi.

tuhotyö
Pelastuslaitoksen nosturiauto Tervakukkatie 15:n palohälytyksessä Oulussa.
Kerrostalopalo sammustustyössä käytettiin tiistaina myös nostureita .Risto Degerman / Yle

Poliisi epäilee Oulun Rajakylän Ruiskukkatie 15:ssa sijaitsevan kerrostalon kahta viimeaikaista tulipaloa tuhotöiksi ja pyytää yleisön vihjeitä asian ratkaisemiseksi.

Poliisi epäilee taloyhtiön eilistä tiistai-iltaista tulipaloa tahallaan sytytetyksi. Talossa syttyi illalla yhdeksän aikaan tulipalo, jossa talon porraskäytävä kärsi merkittäviä savuvahinkoja. Pelastuslaitos totesi, että 8-kerroksisen taloyhtiön kahdessa ylimmässä kerroksessa oli palopesäkkeet rappukäytävässä.

Aiempi epäilty tahallaan sytytetty tulipalo tapahtui torstaina 29.10. noin kello 23. Palo oli paikallistettu taloyhtiön kellarikerroksen häkkivarastoihin. Tuli tuhosi yhden varaston kokonaan ja vaurioitti toista. Varastotilat ja porraskäytävä kärsivät savuvahinkoja. Alimpien kerroksen huoneistoja jouduttiin tyhjentämään savun vuoksi.

Kumpikaan paloista ei aiheuttanut vakavia henkilövahinkoja, vaikka ihmiset altistuivat savulle. Palot ovat aiheuttaneet merkittäviä omaisuusvahinkoja savun ja nokeentumisen vuoksi.

Poliisi epäilee, että kumpikin palo on tahallaan sytytetty. Paloja tutkitaan tuhotyönä. Poliisi pyytää ilmoittamaan asiaan liittyvistä tiedoista tai silminnäkijähavainnoista Oulun poliisin vihjepuhelimeen 0295 416 194 tai vihjesähköpostiin vihjeet.oulu@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun)

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi