1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Finnair

Finnair lentää 55 viikkovuoroa Lappiin ja Kuusamoon tänä talvena

Yhtiö lentää nyt pohjoisen kohteisiin noin puolet siitä lentomäärästä kuin viime vuonna. 

Finnair
Kuvassa on Finnairin lentokone 27. lokakuuta 2020 Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Eniten lentoja pohjoiseen on Rovaniemelle.Silja Viitala / Yle

Finnair päivittänyt talvikauden 2020–2021 liikenneohjelmaansa Pohjois-Suomen lentojen viikkovuorot ja aikataulut joulukuun alusta maaliskuun loppupuolelle. Finnair lentää talvikaudella keskimäärin 55 viikkovuoroa Pohjois-Suomen kentille eli Ivaloon, Kittilään, Kuusamoon ja Rovaniemelle. Eniten lentoja on Rovaniemelle, jopa 22 viikkovuoroa. Kittilään vuoroja on 14, Kuusamoon 11 ja Ivaloon 8 viikkovuoroa.

Finnairin viestinnästä kerrotaan, että yhtiö lentää nyt pohjoisen kohteisiin noin puolet siitä lentomäärästä kuin viime vuonna.

– Koronapandemian tuomien matkustuslinjausten vuoksi kansainvälisiä matkustajia ei tule Pohjois-Suomeen aiempien vuosien tapaan, mikä näkyy nyt lentojemme määrässä. Haluamme kuitenkin osaltamme tukea pohjoisen matkailua ja tarjoamme kotimaan matkailijoille hyvät lentoyhteydet suosittuihin talvikohteisiin. Suuri osa tulevan talvikauden lennoistamme suuntautuu Pohjois-Suomen kentille, Finnairin kansainvälisestä myynnistä vastaava johtaja Mikko Turtiainen sanoo tiedotteessa.

Finnair pyrkii huomioimaan myös talven suositut lomaviikot ja seuraa tarkasti kotimaan lentojen kysynnän kehittymistä. Finnairin mukaan sillä on valmius lisätä lentoja joustavasti tai muuttaa lennolla käytettävää konetyyppiä lyhyelläkin aikavälillä.

Finnairin talvikauden liikenneohjelmassa on 45 kohdetta kotimaassa ja Euroopassa, ja kuusi kaukoliikennekohdetta Aasiassa, mutta viikkovuoroja on karsittu lähes kaikilta reiteiltä.

Lue seuraavaksi