Hyppää sisältöön

Kova tuuli nosti meriveden pintaa Oulussa – torilla vierasvenesataman laituri jäi osin veden alle, katso video

Tulvat ovat alkaneet iltapäivän aikana laskea.

Merivesi lainehtii laiturin päällä tulvan aikana Oulussa.
Rajahaudassa vesi katkaisi uimarannalle johtavan tien ja levisi rannan metsiin. Torilla Kiikelin vierasvenesatamassa vesi nousi puolen päivän aikaan laitureille. Video: Risto Degerman / Yle

Perämeren pohjoisosassa merenpinta nousi torstaina hetkellisesti poikkeuksellisen korkealle kovan tuulen takia. Oulussa merivesi nousi muun muassa torilla Kiikelin vierasvenesatamassa laitureille. Rajahaudassa vesi katkaisi uimarannan tien ja levisi rannan metsiin.

Rajahaudan vierasvenesatama kuvattuna 5.11. puoliltapäivin. Kuva: Risto Degerman / Yle
Kiikelin vierasvenesatama torilla kuvattuna 5.11. puoliltapäivin. Kuva: Risto Degerman / Yle

Oulun Vihreäsaaren sataman havaintoasemalla tuulen nopeudeksi on mitattu 14 metriä sekunnissa ja puuskissa 18 metriä sekunnissa. Ilmatieteen laitos kertoo, että se on antanut torstaina varoituksen korkeasta merivedestä Perämären pohjoisosaan voimakkaan tuulen takia.

– Piikki oli odotettavissa aamupäivästä iltapäivään, mutta nyt merivesi on lähtenyt laskusuuntaan, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Iiris Viljamaa.

Myös esimerkiksi Iijoen pinta on ollut korkealla voimakkaan tuulen ja sateiden takia. Kuvassa on pihalla joen rannalla sijaitseva nuotiopaikka Iissä torstaina alkuiltapäivästä. Kuva: Hanna Juopperi / Yle

Lisäksi Pohjois-Pohjanmaalla on annettu tuulivaroitus maa- ja merialueille. Pudasjärvelle on annettu tulvavaroitus.