Hyppää sisältöön

Siniset kisaa keväällä ensimmäistä kertaa valtuustopaikoista – ex-kansanedustaja Reijo Hongisto jättää politiikan

Vaasan vaalipiirissä sinisillä on ehdokkaita tässä vaiheessa ainakin Alajärvellä ja Seinäjoella. Vimpeliläinen Reijo Hongisto ei pyri enää valtuustoon.

Reijo Hongisto auttaa vielä sinisiä kuntavaalien ehdokashankinnassa, mutta sen jälkeen hän on vetäytymässä politiikasta. Kuva: Yle / Pasi Takkunen

Heikosta kannatuksesta kärsivä Sininen tulevaisuus -puolue taistelee ensimmäistä kertaa valtuustopaikoista kevään kuntavaaleissa. Vaasan vaalipiirissä siniset on saanut ehdokkaita tähän mennessä ainakin Etelä-Pohjanmaalta, muun muassa Alajärveltä ja Seinäjoelta.

Ehdokkaiksi ovat toistaiseksi lupautuneet nykyiset valtuutetut tai varavaltuutetut. Uusia nimiä listoilla ei vielä näy.

Siniset neuvottelee pohjalaiskunnissa parhaillaan mahdollisista vaaliliitoista muiden puolueiden kanssa. Kuntavaalit järjestetään 18. huhtikuuta.

Parikymmentä perussuomalaisista eronnutta Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän jäsentä perusti Sininen tulevaisuus -puolueen vuonna 2017.

Jos puolue ei saa seuraavissa eduskuntavaaleissa kansanedustajaa, siniset putoaa pois puoluerekisteristä.

Hongisto ei enää keväällä ehdolla

Ex-kansanedustaja, vimpeliläinen Reijo Hongisto on jättämässä politiikan. Hongisto ei enää asetu ehdolle kevään kuntavaaleissa.

Hongisto ehti toimia neljä kautta valtuutettuna Vimpelissä ja kaksi kautta kansanedustajana. Hongisto nousi valtuustoon ja eduskuntaan perussuomalaisten riveistä, mutta hän jätti puolueen ja siirtyi vuonna 2017 sinisiin.

Reijo Hongisto toimii edelleen Pohjanmaan sinisten puheenjohtajana. Piirijärjestölle etsitään parhaillaan uutta puheenjohtajaa.