Kirjailija Juha Itkosella on useampi täysnimikaima ja sekaannusta on syntynyt etenkin Twitterin puolella: "Onneksi ajattelemme asioista suhteellisen samoin"

Puoli seitsemän -ohjelmassa vierailleen Itkosen täysnimikaima saa Twitterissä kirjailijalle tarkoitettuja viestejä.

Juha Itkonen ei käytä sanoja "lapseperheen arki" tai "ruuhkavuodet" ja tässä syy
Juha Itkonen ei käytä sanoja "lapseperheen arki" tai "ruuhkavuodet" ja tässä syy

Juha Itkonen ei ole varmaankaan Suomen yleisin nimi, mutta sen verran Juha Itkosia löytyy, että sekaannuksen vaara on olemassa.

Puoli seitsemän -ohjelmassa vieraillut kirjailija Juha Itkonen kertoo, että niitä sekaannuksia on myös syntynyt etenkin sosiaalisen median puolella. Sieltä löytyy täysinimikaima, joka tviittaa ahkeraan.

– Hän on siellä aktiivisempi kuin minä ja tulee useammin luulluksi kirjailijaksi ja sitten tviittejä vaihdetaan puolin ja toisin. Mutta onneksi olemme hänen kanssaan monista asioista hyvin samaa mieltä. Jos meillä olisi aivan päinvastaiset näkemykset, niin se olisi harmillisempaa, Itkonen nauraa.

Vaikka sekaannuksia syntyisikin, hän pitää kuitenkin varsin iloisena asiana sitä, että Juha Itkoset kautta Suomen maan ovat aktiivisia.

Miksi lapsiperheen ilosta ja onnesta on niin vaikea puhua?

Juha Itkonen on ollut mukana laatimassa Kansallista lapsistrategiaa ja puhuu mielellään lasten ja perheiden puolesta. Itkonen harmittelee median osin tahtomattaankin luomaa, varsin yksipuolista kuvaa lapsiperheiden elämästä.

– Journalismi ylipäänsä on varsin ongelmakeskeistä, ja lähtökohta on ihan ymmärrettäväkin – vakavat univaikeudet ovat tärkeitä asioita käsitellä ja niihin tarjotaan ratkaisuja ja apua jutuissa.

Mutta vastapainoksi lasten tuomaa iloa ja onnea ei Itkosen mukaan nosteta riittävästi esiin.

– MIelestäni keskustelu on liikaa keskittynyt ongelmiin ja raskaisiin puoliin ja pelkästään pikkulapsivaiheeseen. Lapset kuitenkin kasvavat.

– Ehkä se on myös kokonaisvaltaisempi juttu, että onnea ja iloa on vaikeampi kuvata, hän pohtii.

Itkonen on neljän lapsen isä ja hän pyrkii myös omassa arkipuheessaan viestimään perhe-elämästä positiivisesti.

Katso koko Itkosen haastattelu: Mikä on Kirjailija Juha Itkosen liikuntaseura?