1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koulut

Kouvolassa aiotaan aloittaa ensi vuonna kahden koulun rakentaminen – kaupunkiin nousee tulevina vuosina 9 uutta koulua

Ensimmäisinä rakennusvuorossa ovat Valkealan yhtenäiskoulu ja Sarkolan alakoulu sekä Naukion päiväkoti.

koulut
Oppilaat tekevät englannin tehtäviä
Kouvolaan rakennetaan useita uusia kouluja vanhojen, peruskorjausta kaipaavien koulujen tilalle. Kuvituskuva.Mikko Savolainen / Yle

Uusien koulujen rakentaminen on nytkähtämässä eteenpäin Kouvolassa.

Jos talousarvioesitys hyväksytään, kaupunkiin aletaan ensi vuonna rakentaa kahta uutta koulua ja yhtä päiväkotia.

Kouvolan investointiesityksen mukaan ensimmäisinä rakennusvuorossa ovat Valkealan yhtenäiskoulu ja Sarkolan alakoulu sekä Naukion päiväkoti. Valkealan yhtenäiskoulun on tarkoitus valmistua vuonna 2023, Sarkolan alakoulun vuonna 2022 ja Naukion päiväkodin jo ensi vuonna.

Valkealan yhtenäiskoulu ja Naukion päiväkoti on tarkoitus rakentaa leasing-rahoituksella, jolloin kiinteistön omistaa rahoittaja ja kunta on tiloissa pitkäaikaisena pääomavuokralaisena.

Sarkolan alakoulun rakentamiseen on tarkoitus investoida ensi vuonna kuusi miljoonaa ja vuonna 2022 viisi miljoonaa euroa. Kaupunginhallitus valitsee Sarkolan koulun urakoitsijan ensi maanantaina.

Rakentaminen jatkuu vuosia

Vuonna 2022 tarkoituksena on aloittaa Inkeroisiin tulevan Etelä-Kouvolan yhtenäiskoulun, Keskustan koulun ja Kaunisnurmen päiväkodin rakentaminen. Suunnitelmien mukaan Etelä-Kouvolan yhtenäiskoulu valmistuisi vuonna 2025, Keskustan koulu vuonna 2024 ja Kaunisnurmen päiväkoti vuonna 2022.

Kuusankosken uuden yhtenäiskoulun rakentaminen on tarkoitus aloittaa vuonna 2023, ja sen pitäisi valmistua vuonna 2024. Elimäen yhtenäiskoulun rakentaminen aiotaan puolestaan aloittaa vuonna 2025, jolloin se valmistuisi vuonna 2026.

Vuonna 2026 on tarkoitus aloittaa Pohjois-Valkealan alakoulun, Kymintehtaan alakoulun ja Myllykosken yhtenäiskoulun rakentaminen. Kaikkien kolmen on tarkoitus valmistua vuonna 2027.

Seuraaville vuosille suunnitelluista kouluhankkeista Etelä-Kouvolan yhtenäiskoulu, Kuusankosken yhtenäiskoulu sekä Kaunisnurmen päiväkoti aiotaan rakentaa leasing-rahoituksella.

Keskustan koulun kustannusarvio on yhteensä 25,1 miljoonaa euroa, Elimäen yhtenäiskoulun yhdeksän miljoonaa euroa, Myllykosken yhtenäiskoulun yhdeksän miljoonaa euroa, Kymintehtaan alakoulun seitsemän miljoonaa euroa ja Pohjois-Valkealan alakoulun kaksi miljoonaa euroa.

Lue lisää:

Kouvola voi saada miljoonien miinuksen katettua jo tänä vuonna – koronatuet kohensivat tilannetta¨

Kouvola yrittää päästä eroon miljoonien eurojen tappioista ensi vuoden loppuun mennessä – ryhtyy kitkemään työttömyyttä

Lue seuraavaksi