1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hotellit

Santa's Hotels aloittaa yt-neuvottelut Rovaniemellä

Lomautukset uhkaavat 55:ä työntekijää.

hotellit
Santa's Hotelsin lasi-iglu Arctic Eye
Santa's Hotels -ketjulla on lasi-igluja Rovaniemellä napapiirin tuntumassa.Santa's Hotels

Hotelliketju Santa's Hotels aloittaa Rovaniemen kohteitaan koskevat yt-neuvottelut. Yt-neuvottelut johtavat todennäköisesti lomautuksiin ja ne koskevat 55 työntekijää. Ketjun kehitys- ja hotellinjohtaja Susanne Hulbekkmon mukaan irtisanomisilta yritetään välttyä.

– Toivomme, että tilanne lähtee kevään aikana nousemaan ja voidaan pitää kohteet auki.

Lisäksi noin 60 kausityöntekijää jätetään palkkaamatta tänä talvena. Santa's Hotels-ketjuun kuuluu Rovaniemellä kolme kohdetta: hotellit Santa Claus ja Rudolf sekä Santa's Igloos Arctic Circle.

Ketjun muissa kohteissa valmistaudutaan sopeutustoimiin, jotka koskevat enimmillään 130:ä työntekijää. Luoston ja Saariselän hotellien henkilökuntaa on jo lomautettu.

Yhtiö perustelee yt-neuvotteluita tuotannollisilla ja taloudellisilla syillä. Käytännössä taustalla on kansainvälisen matkailun loppuminen.

Hulbekkmo sanoo, että Suomen hallituksen antamat sekavat ohjeistukset matkailurajoituksista sekä nyt asetetut matkustusrajoitteet estävät kansainvälisen matkailun Lappiin.

– Jos meillä olisi yhden testin malli, niin tilanne olisi ihan erilainen. Matkailijoita tulisi maista, joita ei ole suljettu koronan vuoksi, Hulbekkmo sanoo.

Ketju on perheyritys, joka on osa Sava Group-konsernia.

Myös Lapland Hotels -ketjulla on meneillään yt-neuvottelut.

Lue seuraavaksi