1. yle.fi
  2. Uutiset

Hämeenlinnan torin luisteluradalle uusi paikka – muutoksia pysäköintijärjestelyihin talvikauden ajaksi

Hämeenlinnan Kauppatorin luistelurata rakennetaan Hallituskadun ja Sibeliuksenkadun kulmassa olevalle pysäköintialueelle.

luistinradat
luistimet
Viime talvena luistelurata rakennettiin Hämeenlinnan Kauppatorin yläreunaan.Antti Lähteenmäki / Yle

Kaupunkirakenne ja Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys ry ovat etsineet luistelukentälle tasaista aluetta. Alueella kentän tulisi sijoittua toiminnallisesti ja kaupunkikuvallisesti parhaiten muuhun toritoimintaan. Viime talvena luistelurata rakennettiin Kauppatorin yläreunaan.

Tulevalle talvelle luisteluradan sijainniksi valikoitui Sibeliuksenkadun ja Hallituskadun kulmassa oleva pysäköintialue torin toisella laidalla. Alueelle on valmisteltu aluesuunnitelma, jossa on esitetty jääalue ja sen vaatimat rakenteet.

Kaupunkirakennelautakunnalle esitetään, että luistelukenttä rakennetaan jatkossakin samalle alueelle. Kentän rakentamisen edellytyksenä on, että tulevien vuosien talousarviot mahdollistavat rakentamisen.

Kaupunkirakennelautakunta käsittelee asiaa ensi tiistaina.

Luistelukenttä vaikuttaa torin pysäköintijärjestelyihin

Hallituskadun ja Sibeliuksenkadun kulmauksen pysäköintialue poistetaan pysäköintikäytöstä talvikauden ajaksi. Yhteensä kentän alle jää 25 pysäköintipaikkaa. Kentän purkamisen jälkeen alue palautetaan pysäköintikäyttöön.

Kaupunkikeskustayhdistys esittää korvaavaa pysäköintiä talvikauden ajaksi torin Raatihuoneenkadun puoleisesta yläreunasta yhteensä 20 pysäköintipaikan verran.

Hämeenlinnan kaupunkirakenne kuitenkin esittää, että liikkumisen ohjauksen, kaupunkikuvan, lähistöllä olevien pysäköintipaikkojen määrän ja yleisen viihtyvyyden vuoksi korvaavaa pysäköintiä torille ei järjestetä.

Lue seuraavaksi