Lappeenrannan niityt valittiin Etelä-Karjalan vuoden maisemateoksi – lisäävät luonnon monimuotoisuutta ja ihmisten ympäristösuhteen kehittymistä

Lappeenranta on saanut kiitosta keskeisten puistoalueiden, kuten Pappilanpellon puiston ja Skinnarilan kosteikon muuttamisesta niityiksi. Uudet niityt osallistuvat Vuoden maisemateko -kilpailuun, joka ratkeaa marraskuussa.

Lappeenrannan kaupunki on muuttanut jo useita puistoalueita niityiksi, ja tämä on herättänyt huomiota myös valtakunnallisesti. Kuva: YLE/Nicole Hjelt

Etelä-Karjalan vuoden maisemateoksi on valittu Lappeenrannan kaupungin uudet niityt.

Niihin kuuluvat Pappilanpellon puisto, Vilho Petter Nenosen puisto, Skinnarilan kosteikko ja Marssitien rantaniitty, joissa kaikissa nurmikkona hoidettu alue muutetaan vähitellen niityksi.

Vuoden maisemateko -kilpailun järjestää Maa- ja kotitalousnaiset, ja valintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lappeenrantaa kiitellään keskeisten puistoalueiden nurmikenttien muuttamisesta niityiksi, koska se lisää luonnon monimuotoisuutta ja kaupunkilaisten ympäristösuhteen kehittymistä.

Kunniamaininnan sai Kirjavalan laitumet Parikkalassa, ja niitä hoitava Jatta Paajanen.

Syyskuun lopussa päättyneeseen vuoden maisemateko -kilpailuun ilmoitettiin 35 niittykohdetta Etelä-Karjalan, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen, Uudenmaan ja Pirkanmaan maakuntien alueilta.

Maakunnallisten kilpailujen voittajat osallistuvat valtakunnalliseen Vuoden Maisemateko -kilpailuun, joka ratkeaa tässä kuussa. Koko Suomen alueelta ehdokkaita on 107.