1. yle.fi
  2. Uutiset

Janakkalassa jäteastioiden tyhjennys kangertelee marraskuun alussa voimaan astuneen uudistuksen takia

Tilannetta yritetään kiriä kiinni tulevan viikonlopun aikana.

jätehuolto
Jätekukon kaasukäyttöinen roska-auto
Janakkalassa Urbaser Oy on hoitanut jätteenkuljetusta marraskuun alusta alkaen.Sami Takkinen / Yle

Janakkalassa moni jäteastia on kuluvalla viikolla jäänyt tyhjentämättä. Syynä on marraskuun alussa voimaan astunut jätehuoltouudistus.

Janakkalan kunta tiedottaa Facebook-sivuillaan (siirryt toiseen palveluun), että kokonaisuutta pyörittää useat eri toimijat, joista kuljetuksia hoitava Urbaser on vain yksi. Nyt ajolistoista vastaavalla toimijalla on ollut ongelmia toimittaa ajantasaisia ja täydellisiä ajolistoja Urbaserille.

Koska tieto tyhjennyspisteistä ei ole välittynyt oikein, näkyy tämä täyttyvinä roska-astioina.

Janakkalan kunta muistuttaa, että uutta järjestelmää rakennetaan tyhjältä pöydältä. Janakkalassa on noin 4500 osoitetta, joissa on erilaisia toivottuja tyhjennysvälejä. Tiedossa ei esimerkiksi ole, mikä kunkin kiinteistön jäteastian aikaisempi tyhjennyspäivä on ollut. Toisilla siirtymävaiheessa ensimmäinen tyhjennysväli on vakiintuvaa pidempi, toisilla lyhyempi.

Janakkalan mukaan aikaisemman, pikkuhiljaa rakentuneen järjestelmän muuttaminen kertaheitoilla yhdeksi kokonaisuudeksi on valtava muutos. Kunta toivoo asukkailtaan kärsivällisyyttä, kunnes kokonaisuus saadaan kaikilta osin toimivaksi.

Janakkala kertoo, että tilannetta kiritään kiinni tulevan viikonlopun aikana.

Lue seuraavaksi