1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. etäopetus

Kouvolan lukiot siirtyvät etäopetukseen keväällä – tarkoituksena turvata ylioppilaskirjoitukset

Kouvolan kaupunki suosittelee kasvomaskien käyttöä nyt kaikille lukiolaisille.

etäopetus
Sähköiset ylioppilaskirjoitukset
Kouvolan lukiot siirtyvät keväällä noin kuukauden ajaksi etäopetukseen. Kuvituskuva.Markus Heikkilä / Yle

Kouvolan lukiot siirtyvät etäopetukseen ennen kevään ylioppilaskirjoituksia.

Ylioppilaskokeiden turvaamiseksi lukiolaisille on tarkoitus järjestää etäopetusta 8.3.2021–1.4.2021 välisellä ajalla. Etäopetukseen siirrytään hiihtoloman jälkeen. Tarkoituksena on turvata valvoja- ja tilaresurssit kirjoitusten aikana.

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä totesi aiemmin tällä viikolla, että Kouvolan koronavirustilanne on siirtynyt kiihtymisvaiheeseen.

Koulut jatkavat toistaiseksi lähiopetusta ja päiväkodit toimivat normaalisti. Koronatilanteen muuttuessa kouluilla on valmius siirtyä etäopetukseen nopealla aikataululla.

Maskeja suositellaan nyt kaikille lukiolaisille

Kouvolan kaupunki suosittelee nyt kertakäyttöisen kasvomaskin, kangasmaskin tai muovisen kasvovisiirin käyttämistä kaikkien lukioiden opiskelijoille ja työntekijöille koko koulupäivän ajan. Myös lukioilla vierailevilta henkilöiltä edellytetään kasvomaskin käyttöä.

Jo lokakuun lopussa kaupunki antoi kasvomaskisuosituksen kahteen suurimpaan lukioon, Kouvolan yhteislyseoon ja Kuusankosken lukioon.

Lue lisää: Kouvolan yhteislyseoon ja Kuusankosken lukioon maskisuositus – opiskelijoiden pitää ostaa suu-nenäsuojukset itse

Maskia suositellaan käytettäväksi luokkaopetuksessa, välitunneilla ja ruokailuun jonottaessa. Toisen asteen opiskelijat vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistuksen mukaisesti maskien hankinnasta itse.

Vähävaraisia tuetaan maskien hankinnassa sosiaalitoimen kautta. Muovinen kasvovisiiri sopii usein käytettäväksi myös niille, joilla allergia, astma tai jokin muu syy estää kiinteästi kasvoja vasten olevan maskin käytön. Ohje on voimassa toistaiseksi ja sitä tarkennetaan tarvittaessa.

Lue seuraavaksi