1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Altia

Altia paransi tulostaan ja liikevaihtoaan heinä-syyskuussa

Altia uskoo joulumyyntinsä kärsivän kokoontumisrajoituksista.

Altian toimitusjohtaja Pekka Tennilä kuvattuna syyskuussa. Kuva: Kimmo Brandt / EPA

Altian vertailukelpoinen liiketulos nousi heinä-syyskuussa 10,3 miljoonaan euroon viime vuoden 6,9 miljoonasta. Liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 2,5 prosenttia.

Toimitusjohtaja Pekka Tennilä sanoo olevansa tyytyväinen osavuoden vahvaan tulokseen, kun sekä liikevaihto että kannattavuus olivat viime vuotta paremmalla tasolla. Altia odottaa, että koronapandemialla on huomattavia kielteisiä vaikutuksia neljänteen ja yrityksen tuloksen kannalta tärkeimpään osavuosineljännekseen.

– Monopolien volyymit ovat pysyneet korkealla kuluttajien edelleen siirtäessä ostoksiaan matkustaja- ja anniskelumyynnistä monopoleihin, hän kuvailee tiedotteessa.

Tennilän mukaan koronavirustartuntojen määrän lähtiessä jälleen nousuun kolmannen neljänneksen loppupuolella asettivat viranomaiset uusia rajoituksia, joilla oli välitön vaikutus Altiaan.

Epävarmuus iskee joulumyyntiin

Koronapandemiaan liittyvillä epävarmuuksilla odotetaan olevan huomattavia kielteisiä vaikutuksia neljänteen ja yrityksen kannalta tärkeimpään osavuosineljännekseen. Kokoontumisrajoitukset vähentävät sosiaalisia tapahtumia ja siten heikentävät joulumyyntiä.

– Varsinkin Skandinaviassa glögien ja akvaviittien myyntivolyymien odotetaan olevan edellisvuotta alhaisemmat, Tennilä arvioi.

Merkittävän negatiivisen vaikutuksen matkustajamyyntiin odotetaan myös jatkuvan. Neljännen vuosineljänneksen epävarmuuksista huolimatta Altia antaa päivitetyn ohjeistuksen tälle vuodelle. Vertailukelpoisen käyttökatteen odotetaan olevan korkeampi kuin viime vuonna.

Altia ja norjalainen Arcus kertoivat syyskuussa yhdistyvänsä. Yhtiöiden on määrä päättää sulautumisesta ylimääräisissä yhtiökokouksissaan tässä kuussa.

Lue lisää:

Uusi suomalais-norjalainen viinayhtiö aikoo vallata Ruotsin ja Tanskan juomamarkkinat sekä suomalaisten sijoittajien sydämet

Altian yhdistyminen norjalaisyhtiön kanssa herättää positiivisia mietteitä viinamaakunnassa Etelä-Pohjanmaalla

Alkoholijuomayhtiö Altia ja norjalainen Arcus yhdistyvät – Altian osuus uudesta yhtiöstä yli puolet