Isä kertoo videolla rakkaudesta kahteen tyttäreensä, jotka lähtevät hänen luotaan joka toinen viikko: "Alussa tuli itku"

Jussi Kurrosen tyttäret Tessa ja Isla asuvat vuoroviikoin äitinsä ja isänsä luona.

Isä Jussi Kurronen ja tytär Isla keskustelevat kännykän käytöstä. Tytär on erimieltä kuin isä.

Lappeenrannassa asuva Jussi Kurronen on kahden alakouluikäisen tytön isä. Tessa on 7-vuotias ja Isla 8-vuotias.

– Olen aika tiukka isä ja huolehdin, että yhteisistä sovitusta säännöistä pidetään kiinni. Vastapainona olen toivottavasti aika reilu, välittävä ja rakastava.

Lapset asuvat joka toisen viikon isällään ja joka toisen viikon äitinsä luona. Kurronen kertoo, että vuoroviikkojärjestely tuntui alkuun raskaalta.

– Alussa tuli jokunen itkukin itkettyä, kun tiesi, että he ovat nyt viikon muualla. Siihen tottuu. Kohtuullisen lähellä he pyörivät silti ja yleensä näen lapsia silloinkin, kun ei ole minun viikko.

Rakkaus kasvaa

Kurronen puhuu videolla avoimesti rakkaudesta tyttäriinsä. Hän sanoo huomanneensa, että isyys ja rakkaus kasvavat ajan myötä.

– Kun luulee, että rakkauden ääripiste on saavutettu, myöhemmin huomaa että tämä on vielä enemmän kuin aikaisemmin. Isyys myös muuttuu myös kasvuvaiheiden mukaan. Aina tulee uudet jutut ja haasteet, mitä opetella.

Nyt molemmat lapset ovat aloittaneet koulun, ja siinä on Kurrosen mukaan opettelua puolin ja toisin. Hän pyrkii välittämään tyttärilleen oppeja, joita on saanut omalta isältään.

– Isä sai minut aina uskomaan, että minusta voi tulla ihan mitä vain. Toivottavasti saan sen istutettua heihin. Yritän opettaa, että oman mielipiteen saa sanoa, mutta aina pitäs olla mahdollisimman reilu muita kohtaan.