1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. biotalous

Kokkolan Material Week on virtuaalinen ja aiempaa kansainvälisempi

Kemianteollisuuden, biotalouden ja akkuteknologian tuoreimpia kehitysnäkymiä valottava tapahtuma siirtyi koronan vuoksi verkkoon.

biotalous
Kuvassa Kokkolan Material Weekin järjestäjiä
Tarja Jakobsén

Tutkijoille, yrityksille ja päättäjille tarkoitettu tapahtuma valottaa kemianteollisuuden, biotalouden ja akkuteknologian tuoreimpia kehitysnäkymiä ja juhlistaa myös Kokkolan 400-vuotisjuhlavuotta.

Kahdeksannen Material Weekin (siirryt toiseen palveluun) teemana on kestävä tulevaisuus.

Tapahtuma lähetetään Mediakeskus Limen tiloista Kokkolasta. Puheet ja paneelikeskustelut välitetään osallistujille Brella-virtuaalialustan kautta. Virtuaalialustalla keskusteluita voi myös kommentoida chatilla ja solmia kahdenkeskisiä tapaamisia puhujien kanssa.

Biolaakso-koordinaattori Tiina Aittola Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksesta arvioi, että tapahtuman siirtyminen verkkoon teki siitä aiempaa kansainvälisemmän.

– Nyt saamme sekä puhujia että osallistujia enemmän kansainvälisiltä areenoilta Australiasta, Pietarista ja esimerkiksi Ruotsista. Esityskieli on englanti, jotta saamme kansainvälisiä yhteyksiä hyödynnettyä paremmin.

Katsojalta virtuaalisuus vaatii tietokonetta ja nettiyhteyden.

Maanantaina 9.11. on avajaiset ja samalla juhlistetaan Kokkolan 400-vuotispäiviä sekä Kokkola Industrial Park KIP:in 75-vuotista taivalta.

Geo-Kokkola -päivässä tiistaina keskitytään akkuteemaan. Keskiviikkona esittäytyy kiertotalous. Torstaina esitellään biotalouteen liittyviä tutkimustuloksia alueella meneillään olevista tutkimuksista ja teeman on esimerkiksi biomassateollisuus.

Lue seuraavaksi