1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tapahtumat

Johtava lääkäri Heikki Kaukoranta AVIn päätöksestä sallia tapahtumia Pohjanmaalla: "Taloudellisia syitä on ehkä hieman enemmän painotettu tässä tilanteessa"

Vaasan kaupungin johtava ylilääkäri Heikki Kaukoranta vetoaa harkitsemaan tapahtumien järjestämisessä kokonaishyötyä, eikä pelkkää hetkellistä etua.

tapahtumat
Heikki Kaukoranta
Johtava lääkäri Heikki Kaukoranta muistuttaa, että jokaisen tilaisuuden järjestäjän tulee olla selvillä voimassaolevista rajoituksista.Mari Latva-Karjanmaa / Yle

Aluehallintoviraston tänään perjantaina voimaan astunut päätös mahdollistaa tapahtumien ja yleisötilaisuuksien järjestämisen yli 50 henkilölle rajoitukset ja turvatoimet huomioiden. Käytännössä alueella voidaan nyt järjestää kaikenkokoisia tapahtumia marraskuun ajan.

Torstaina monet alueen kulttuurin ja urheilun toimijat ilahtuivat päätöksestä, sillä se tarkoittaa yleisökapasiteetin nousua aiemmasta 50:stä jopa tuhansiin.

Muun muassa Vaasan kaupunginteatteri ja Vaasan Sport ovat tulkinneet, että sisätiloissa oleva katsomokapasiteetti voidaan täyttää turvavälit huomioiden puolilleen. Esimerkiksi Vaasan jäähallissa se tarkoittaa noin 2 600 henkilöä.

Vaasan johtava ylilääkäri Heikki Kaukoranta pitää yleisömäärän mittavaa kasvattamista riskaabelina. Kaukorannan ohje tilanteessa on, että jokaisen tilaisuuden järjestäjän tulee olla selvillä voimassaolevista rajoituksista ja ohjeista; siitä, mitkä ovat turvallisen järjestämisen rajat.

– Turvatoimet pitää tietenkin olla kunnossa, mutta miten ne toteutuvat tällaisessa väenpaljoudessa, kuten 2 500 henkilön tilaisuudessa? Se varmasti hyvin suuri kysymysmerkki ja itselläni ei siihen ole vastausta, sanoo Kaukoranta.

Tehtiinkö AVin päätös mielestäsi terveydellisistä vai taloudellisista syistä?

– Päätöksessä heijastuvat sekä terveydelliset että taloudelliset syyt ja näyttää siltä, että siellä näitä taloudellisia syitä on ehkä hieman enemmän painotettu tässä tilanteessa, toteaa Kaukoranta.

Katso täältä Ylen korona-aiheiset uutiset maakunnittain koottuna.

Lue seuraavaksi