1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vaasa

Vaasan siilojen tontinluovutuskilpailu järjestetään vielä tämän vuoden puolella

Tontinluovutuskilpailussa parhaan hinnan tarjonnut saa sekä tontin että siilot purettavakseen.

Vaasa
Silorna i Vasa.
Kaupunginhallitus käsittelee kaavamuutoksia tämän päivän kokouksessaan.Rolf Granqvist / Yle

Vaasan siilojen tontinluovutuskilpailu aiotaan järjestää vielä tämän vuoden puolella.

Vaasan Höyrymyllyn viljasiilojen kohtalosta on keskusteltu pitkään. Korkein hallinto-oikeus hylkäsi Vaasan siilokaavasta tehdyn valituksen maaliskuussa 2020. Päätöksen myötä Vaasassa päästiin valmistelemaan tontinluovutuskilpailun järjestämistä siilojen tontista.

Kilpailutus oli tarkoitus järjestää jo kesällä, mutta kaupungin teknisen toimenjohtaja Markku Järvelän mukaan kiinteistöjärjestelyissä on kestänyt arvioitua pidempään.

– Tähän on liittynyt paljon kaupungin teknistä ja sisäistä säätöä. Siilojen alla oleva tontti ei aivan vastaa sijainniltaan sitä tonttia, mikä kilpailussa myydään. Meidän onkin pitänyt miettiä kiinteistöteknisiä järjestelyitä, Järvelä kertoo.

Kaupunginhallitus käsittelee siiloalueen kiinteistöjärjestelyä tämän päivän kokouksessaan. Tämän jälkeen voidaan aloittaa tontinluovutuskilpailu.

"Kilpailusta tulee kova"

Vielä tämän vuoden puolella järjestettävässä tontinluovutuskilpailussa parhaan hinnan tarjonnut saa sekä tontin että muun muassa siilot purettavakseen. Voittaja myös järjestää uudisrakennuksista arkkitehtikilpailun yhdessä kaupungin kanssa.

– Kilpailuohjelma meillä on jo valmiina ja se on tarkoitus toteuttaa lähiaikoina, kunhan vain kiinteistö saadaan asemakaavan mukaiseen muotoon, Järvelä toteaa.

Vaikka tontin myynti ei ole vielä alkanut, on se herättänyt paljon kiinnostusta. Järvelä uskoon kilpailun sähköistävän tunnelman.

– Itsellä on suuret odotukset, että kilpailusta tulee kova. Tämä on kuitenkin uniikki paikka tässä kaupungissa, Järvelä kertoo.

Milloin sitten siilojen tontilla rakennetaan? Järvelän arvion mukaan parin vuoden sisään.

– Ensimmäisen kuokan lyöntiin menee arvioiden mukaan vielä 1,5-2 vuottakin. Toki sitä ennen pitää ne siilotkin purkaa siitä, että työt voivat käynnistyä aikaisemminkin, Järvelä kertoo.

Artikkelia korjattu 9.11.2020 klo 12:20. Artikkelia täsmennetty, jotta kilpailutusta eivät hidastaneet kaavamuutokset, vaan kiinteistöjärjestelyt.

Lue seuraavaksi