1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pori

Kokoomus vaatii taas työntekijöiden irtisanomisia Porissa

Kokoomuksen valtuustoryhmän mielestä veronkorotusten sijasta pitäisi vähentää kaupungin henkilökuntaa.

Kokoomusryhmän puheenjohtaja Anttivesa Knuuttila. Kuva: Antti Laakso / Yle

Porin kokoomuksen valtuustoryhmä vaatii jälleen irtisanomisia Porissa. Ryhmä julkaisi iltapäivällä kannanoton, jossa tuomitaan kaupunginhallituksen perjantaina esittämä 0,75 prosenttiyksikön veronkorotus ja vaaditaan yt-neuvottelujen aloittamista.

Kokoomuslaiset esittivät kaupunginhallituksen kokouksessa, että Porissa ei korotettaisi ensi vuonna veroja lainkaan. Tämä johtaisi Porin velkaantumisen kasvuun, jos samaan aikaan ei leikata palveluista.

Kokoomus on aiemminkin kannattanut säästöjen etsimistä irtisanomisilla tai lomautuksilla. Puolue on jäänyt toiveineen vähemmistöön.

Yt-neuvottelujen lisäksi kokoomus kannattaa investointien tilapäistä leikkaamista.

Muut korotusten puolella

Perjantaisessa kaupunginhallituksen kokouksessa veronkorotuksia kannattivat kaikki muut puolueet, tosin perussuomalaiset ja toinen vasemmistoliittolaisista halusivat vain 0,5 prosenttiyksikön korotusta.

Kokoomuslaiset ovat jääneet veroesityksissään vähemmistöön myös useissa muissa kunnissa. Raumalla ja Eurajoella puolue vaati verojen alentamista jääden vähemmistöön. Muissa puolueissa Rauman veronalennusehdotusta pidettiin ensi kevään kuntavaaleihin tähtäävänä populismina.

Porissa 0,75 prosenttiyksikön veronkorotus tuo ensi vuonna arvion mukaan kaupungin kassaan 9–10 miljoonaa euroa lisätuloja.

Kokoomus uskoo, että sen ehdotuksilla Porissa saavutettaisiin vähintään kymmenen miljoonan euron säästöt.