1. yle.fi
  2. Uutiset

Puoli seitsemän -ohjelman uudet perjantaishow't alkoivat – näyttelijä Chike Ohanwe yllätettiin perinpohjaisesti

Ohanwe kiitti Jussi-gaalan voittopuheessaan entistä rehtoriaan. Miltä se oli rehtori Eira Kasperista tuntunut?

Suomalaiset näyttelijät
Chike Ohanwen Jussi-gaalassa kiittämä rehtori saapui studioon - koskettava kohtaaminen
Chike Ohanwen Jussi-gaalassa kiittämä rehtori saapui studioon - koskettava kohtaaminen

Puoli seitsemän -ohjelman pinkeille sohville istahti tänään uusi juontajapari, joka nähdään nyt aina perjantaisin ohjelman puikoissa. Susani Mahaduran ja Olli-Pekka Kursin ensimmäisenä vieraana oli vastikään Jussi-palkittu näyttelijä Chike Ohanwe. Ensimmäisen Jussinsa saanut näyttelijä kertoo olevansa yhä liikuttunut ja onnellinen valtavasta viesti- ja onnittelutulvasta, jonka hän on saanut osakseen.

– Olen pyrkinyt vastaamaan niihin ja suurimmalle osalle olenkin jo ehtinyt vastata ja kiittää. Olen ollut niistä kaikista aivan valtavan otettu, Ohanwe sanoi.

Ohanwe piti Jussi-gaalassa voittopuheen, jossa hän nosti esiin palkinnon merkitystä laajemmaltikin kuin vain henkilökohtaisella tasolla. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Jussi-palkinnon sai tummaihoinen. Paikalla ollut yleisö reagoi Ohanwen sanoihin yli puoli minuuttia kestäneillä aplodeilla.

Lähetyksessä Ohanwe totesi, että suomalaista elokuvahistoriaa koettiin jo ehdokasasettelussa.

Aurora-elokuvasta oli ehdolla Jussi-palkinnon saajaksi myös Amir Escandari eli jo siinä vaiheessa kun me molemmat olimme vasta ehdolla, tehtiin jo elokuvahistoriaa. Kun tähän otetaan vielä mukaan tuottaja Max Malka, joka kävi noutamassa vuoden elokuvan pystin, siinä oli jo kolme ei-valkoihoista ihmistä ehdolla, mikä on historiallista.

Ohanwe on useaan otteeseen kiittänyt lukioaikaista draamaopettajaa Susanna Metsälää ja samaisen Vaskivuoren lukion rehtoria Eira Kasperia. Ohanwe kokee, että lukioaika ilmaisupainotteisessa vantaalaislukiossa on ohjannut häntä urallaan, mutta kasvattanut myös ihmisenä.

Todellinen yllätys nähtiin, kun lähetyksen loppupuolella rehtori Eira Kasper asteli studioon.

Silminnähden ilahtunut ja yllätetty Ohanwe sai nyt kuulla ensimmäistä kertaa, miltä se oli Kasperista tuntunut, kun Ohanwe oli kiittänyt häntä Jussi-gaalassa satojen tuhansien silmäparien edessä.

– Ensinnäkin haluan onnitella sinua Chike ihan valtavasti ja minusta on ollut niin upeaa seurata sinun menestystäsi. Ja olihan se niin sykähdyttävää ja jäin ihan sanattomaksi. Siitä on kuitenkin toistakymmentä vuotta, kun olit siellä lukiossasamme ja yhä pidät sitä tärkeänä. Kyllä se todella herkisti mielen, Kasper kertoi.

Puoli seitsemän -ohjelmassa jaettiin myös maailman ensimmäiset Chiken leffapalkinnot. Mitkä elokuvat olivat Chike Ohanwen mieleen, katso koko lähetys Yle Areenasta.

Lue seuraavaksi