1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue

Naisleijonien leirillä Kuortaneen Urheiluopistolla koronatartunta – "Ennätimme pelaamaan harjoitusottelut, toivottavasti tartunnat eivät leviä"

Altistumisia on tapahtunut 2.– 6.11. välisenä aikana.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue
jääkiekkomaila
Yle

Naisleijonien pelaajalla on todettu koronatartunta. Hän oli mukana joukkueen leirillä Kuortaneen Urheiluopistolla.

Pelaaja sai oireita perjantaina 6.11. ja hänet vietiin välittömästi koronatestiin. Pelaajalle tehtiin sekä pika- että normaali koronatesti. Pikatesti osoittautui positiiviseksi ja leiri lopetettiin välittömästi.

Kaikki leirille osallistuneet on asetettu kymmenen päivän karanteeniin.

Naisjoukueen leiriin osallistui reilut 30 pelaajaa useammasta Suomen liigajoukkueista. Mukana oli myös maajoukkuepelaajia Sveitsistä ja Ruotsista.

– Ennätimme pelaamaan harjoitusottelut ja huolestuttaa tietysti, että toivottavasti tartunnat eivät leviä, kertoo naisleijonien GM, Tuula Puputti Jääkiekkoliitosta.

Toinen otteluista pelattiin Ässien ja toinen JYPin alle 18-vuotiaiden Akatemiajoukkueita vastaan.

Tartunnan saanut pelaaja on ollut 2.– 6.11. Kuortaneen Urheiluopiston ravintola Eppulassa aamiais- ja iltapala-aikaan, sekä ravintola Aallossa lounasaikaan.

Kuortaneen Urheiluopiston toimitusjohtaja Jussi Töyrylä arvelee, että ruokailuaikoina on ollut koolla korkeintaan parisataa ihmistä.

Viranomaisten mukaan ravintolassa asioineiden tartuntariski on pieni.

Heitä kehotetaan kuitenkin tarkkailemaan vointiaan kahden viikon ajan ja ottamaan yhteyttä omaan terveyskeskukseen tai sen ollessa suljettuna maakunnalliseen Päivystysapuun 116 117.

Naisleijonien joukkue käytti omien tilojensa ulkopuolella liikkuessaan Urheiluopiston ohjeistuksen mukaan kasvomaskeja.

Ravintolahenkilökuntaa ei ole viranomaisten päätöksellä tarvinnut laittaa karanteeniin ja Urheiluopiston toiminta jatkuu normaalisti.

Lue seuraavaksi