Hyppää sisältöön

Vastaamon tietomurrosta poliisille jo 25 000 rikosilmoitusta

Poliisi kertoo tiedottavansa rikostutkinnan etenemisestä heti kun mahdollista.

Psykoterapiakeskus Vastaamon asiakastietokantaan on tehty kaksi tietomurtoa, jonka yhteydessä kymmenien tuhansien ihmisten henkilö- ja potilastietoja on päätynyt rikollisiin käsiin. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Vastaamon tietovuodon uhreiksi joutuneista noin 25 000 on tehnyt rikosilmoituksen poliisille.

Ilmoitusten käsittely on ruuhkautunut suuren määrän vuoksi.

– Koska tutkittava rikoskokonaisuus on poikkeuksellisen laaja ja ilmoituksia on tehty suuri määrä, pyydämme ihmisiltä kärsivällisyyttä prosessin kanssa, poliisitarkastaja Kimmo Ulkuniemi sanoo poliisihallituksen tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Poliisi on tutkinut tapausta 29. lokakuuta lähtien Vastaamon tehtyä tutkintapyynnön epäillystä tietomurrosta ja kiristämisestä.

– Meillä on tällä hetkellä paljon läpikäytävää materiaalia. Tutkinnan etenemisestä tiedotetaan niin usein kuin se on mahdollista, keskusrikospoliisin rikosylikomisario Tero Muurman jatkaa tiedotteessa.

Rikosnimikkeinä ovat törkeä tietomurto, törkeä yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen ja törkeä kiristys.

Poliisin verkkosivuille aiotaan avata lähipäivinä oma osio Vastaamon tapaukseen liittyville "usein kysytyille kysymyksille". Vihjeitä Vastaamon tietomurtoon liittyen voi lähettää poliisille osoitteessa: poliisi.fi/nettivinkki (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös: