1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tieliikenneonnettomuudet

Alakoululainen jäi auton töytäisemäksi suojatiellä Nurmossa – kuuraliukkailla pohjalaisteillä runsaasti peltikolareita ja ulosajoja

Onnettomuuksista on selvitty lievillä loukkaantumisilla ja peltivaurioilla. Vakavin tilanne sattui Kivisaarentiellä Nurmossa.

tieliikenneonnettomuudet
Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kuura on liukastuttanut maanantaina aamulla ja aamupäivällä tiet monin paikoin alueellamme. Suuremmilta onnettomuuksilta on vältytty, mutta peltikolareita ja tieltä suistumisia on tapahtunut niin Etelä-Pohjanmaalla kuin Pohjanmaallakin.

Vakavin tilanne sattui Nurmossa Kivisaarentiellä, kun polkupyörällä matkassa ollut, alakouluikäinen lapsi jäi suojatiellä auton töytäisemäksi.

Pohjanmaan poliisin mukaan suojatietä lähestynyt auto pysähtyi ja lapsi lähti ylittämään suojatietä. Vastakkaisesta suunnasta tullut autoilija ei saanut ajoneuvoaan pysähtymään, vaan se liukui toisen auton keulaan ja osui lapseen, joka loukkaantui onnettomuudessa.

– Lapsella on onneksi ollut kypärä käytössä. Poliisi on puhunut lapsen kanssa onnettomuuspaikalla, ja hänet on toimitettu sieltä sairaalaan tarkistuttamaan vammojaan, kertoo rikoskomisario Jari-Matti Marttala.

Kyseisellä onnettomuuspaikalla Kivisaarentien ja Näätätien risteyksessä on sattunut liikenneonnettomuuksia aikaisemminkin.

Onnettomuuksia useilla paikkakunnilla

Nurmon lisäksi onnettomuuksia sattui maanantaiaamulla monilla muillakin paikkakunnilla, Seinäjoella jopa useita.

Muun muassa kaksi henkilöautoa kolaroi Hamarintien ja Uittomiehenkadun risteyksessä Seinäjoella. Seinäjoen itäisellä ohitustiellä kuljettaja selvisi puolestaan säikähdyksellä, vaikka hänen autonsa päätyi pyörien perä edellä ojaan. Myös Peräseinäjoen Viitalankylässä autoilija suistui ojaan ja hänet kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan.

Tieltäsuistumisia on tapahtunut lisäksi ainakin Kauhajoella, Vähässäkyrössä ja Uudessakaarlepyyssä. Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta kerrotaan, että myös Ilmajoella on sattunut aamulla kaksi liikenneonnettomuutta.

Artikkelia on täydennetty alakoululaisen onnettomuustiedoilla maanantaina 9.11.2920 kello 14.12.

Lue seuraavaksi