1. yle.fi
  2. Uutiset

Ilmavoimien laaja harjoitus näkyy tällä viikolla myös Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan taivaalla

Harjoitukseen liittyy matalia lentokorkeuksia, yliäänilentoja, soihtuja ja silppuja.

ilmavoimat
Ilmavoimien Hornet-hävittäjä nousee Pirkkalan lentokentältä.
Ilmavoimien harjoituksissa on mukana yhteensä lähes 30 F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää. Kuvituskuva.Petteri Bülow / Yle

Kaikki Ilmavoimien joukko-osastot järjestävät tällä viikolla harjoituksia, mikä näkyy ja kuuluu myös Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan taivaalla.

Joukko-osastoista Lapin lennoston hävittäjälentolaivue 11:n Hornetit lentävät Otava 20 -harjoituksen Rovaniemen ja Oulunsalon tukikohdista. Lentotoimintaa on maanantaista perjantaihin 9.–13. marraskuuta kello 9–23. Lennot suuntautuvat pääosin Rovaniemen, Ivalon, Kuusamon, Kajaanin ja Oulun väliselle alueelle sekä Perämeren ylle.

Karjalan lennoston hävittäjälentolaivue 31:n Hornetit taas lentävät Vilkku 20 -harjoituksen Rissalan tukikohdasta. Lentotoimintaa on tiistaista torstaihin 10.–12. marraskuuta kello 9–23 pääosin Kuopion, Joensuun, Kajaanin, Oulun ja Jyväskylän välisellä alueella.

Harjoitukseen liittyy lentoja matalilla lentokorkeuksilla sekä yksittäisiä Hornetien yliäänilentoja. Lisäksi harjoituksessa käytettävät Hornetien soihdut voivat näkyä taivaalla hetkellisesti kirkkaina valoilmiöinä ja silppu voi aiheuttaa vääriä säätutkahavaintoja. Lentotoiminnasta voi aiheutua myös melua.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi