1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Senioritoiminta

Riihimäen senioreille tarjotaan viikottain happihyppelyä ja digiloikkia

Tavoitteena on tarjota ikäihmisille virkistävää tekemistä, koska monet kerhot ja tilaisuudet ovat edelleen suljettuina koronaepidemian takia.

Senioritoiminta
Peli tabletilla
Kaikilla ikäihmisillä ei ole kokemusta älylaitteista, joten Riihimäen digiloikan tarkoituksena on antaa senioreille perusteellista perehdytystä. Jaani Lampinen / Yle

Riihimäellä Kotokartanosäätiö ja kaupunki tarjoavat senioreille happihyppelyä ja digiloikkia. Senioreille tarkoitetut yhteiskävelylenkit ja etäryhmät alkavat tällä viikolla.

Viikoittain kymmenessä eri kohteessa toteutuvia kävelylenkkejä vetävät Kotokartanosäätiön vapaaehtoiset sekä kaupungin päivätoimintojen tiimi. Yhtenä tärkeänä tavoitteena on, että myös ikäihmisten päivätoiminnan asiakkaat pääsevät osallistumaan toimintaan. Saattaja-apua on saatavilla sitä kaipaaville.

Yhteiskävelylenkit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Noin 45 minuuttia kestävän lenkin tahti on leppoisa ja myös rupattelulle jää aikaa. Happihyppelyllä käytetään kasvomaskeja.

Senioreille suunnatussa etätoiminnassa jokainen osallistuu kotoa käsin ohjattuun ryhmätoimintaan älylaitteen välityksellä. Ryhmän vetäjä on aina paikalla etäryhmässä ohjaamassa ja auttamassa.

– Toiminnan tärkein sisältö on mukava keskustelu ja toisten kohtaaminen, kertoo Riihimäen kaupungin Kulmakunta-toiminnan ohjaaja Tiina Leiskamo kaupungin tiedotteessa.

Kotokartanosäätiö on luvannut lainata tarvittaessa tablettitietokoneen maksutta kahdeksi kuukaudeksi. Digiopastusaikoja voi varata niin monta kertaa, kuin on tarvetta. Kotokartanosäätiön toiminnanohjaaja Maria Harvion mukaan opastusta on mahdollista kysyä myös kotiin.

Lue seuraavaksi