1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Viitasaari

Viitasaaren lopputyöstipendin kysyntä lopahti koronavuonna – tuhannen euron kannustusrahalla ei toistaiseksi yhtään hakijaa

Viitasaaren kaupunki toivoo, että 1000 euron stipendi auttaisi paikkakunnan yrityksiä koulutetun työvoiman etsinnässä.

Viitasaari
Viitasaari-kassi roikkuu hyllyn reunalla.
Viitasaari myöntää apurahoja myös avoimen korkeakoulun opintoihin.Petri Aaltonen / Yle

Viitasaarella kaupunki on jo muutaman vuoden ajan houkutellut korkeakoulussa opiskelevia nuoria paikalliseen yrityselämään opiskelijastipendin avulla.

Tuhannen euron stipendiä voi hakea opiskelija, joka tekee ammattikorkeakoulun tai yliopiston lopputyönsä viitasaarelaiselle yritykselle tai yhdistykselle. Kaupunki on vuosittain varannut rahaa viiden lopputyön tekijälle.

Tänä vuonna stipendille ei ole kuitenkaan ollut kysyntää.

Kaupunginsihteeri Tiina Honkanen voi vain arvailla, miksi Viitasaarella ei ole tänä vuonna haettu tai myönnetty yhtään lopputyöstipendiä.

– En tiedä, onko opinnoissa vaikuttanut tämä koronatilanne jotenkin, vai eikö yrityksillä ole ollut yhteyttä opiskelijapuoleen tai tarpeita. Ja ehkä myös tiedottaminen on ollut heikkoa näin valtuustokauden lähestyessä loppuaan, Honkanen aprikoi.

Kaupunginsihteeri muistuttaa, että hakuaikaa on vielä tänä vuonna, ja rahaa on varattu myös ensi vuodelle.

Viitasaari kannustaa asukkaitaan myös avoimiin korkeakouluopintoihin.

Kaupunki maksaa viitasaarelaisen opiskelijan tänä vuonna suorittamista avoimen yliopiston tai ammattikorkean opinnoista enintään 150 euroa, opintopistemäärän perusteella.

Myös Wiitaunionin kuntaparin toisessa kunnassa Pihtiputaalla tämänvuotiset kannustusstipendit ovat käyttämättä. Viime vuonna Pihtipudas jakoi kaksi tuhannen euron lopputyöstipendiä.

Tänä vuonna kunta oli varannut neljä 500 euron stipendiä lopputyön tekijöille, mutta hakemuksia ei ole tullut, kertoo Pihtiputaan kunnansihteeri Maija Sieppi.

Lue seuraavaksi