Hyppää sisältöön

Essoten sähköisissä palveluissa on katkoksia – myös puhelinpalveluissa oli tänään noin tunnin odotusaika

Sähköisten palvelujen katkokset johtuvat uudistuksista ja päivityksistä. Palvelut palaavat uudessa muodossa 16.11. lähtien.

Kuva: Adam Bellgrau / Yle

Sote - kuntayhtymä Essoten sähköisissä palveluissa on ruuhkaa ja katkoksia, sillä Essoten sähköisiä palveluja uudistetaan.

Tänään asiakkaiden lomakkeiden käytössä on ollut katkos. Myös puhelinpalvelut ovat ruuhkautuneet. Terveysneuvoon ja ajanvaraukseen oli tänään iltapäivällä noin tunnin odotusaika.

Sähköinen ajanvaraus on pois käytöstä puolestaan ensi perjantaista lähtien. Essotesta arvioidaan, että sähköinen ajanvaraus toimii jälleen viikon kuluttua maanantaina, mikäli ei tule ylimääräisiä teknisiä ongelmia.

– Maanantaista 16.11. lähtien meillä tulee olemaan varmasti tavallista suurempia jonoja. Pyydän kärsivällisyyttä. Viiveitä tulee, mutta pyrimme kaikin keinoin turvaamaan asiakkaiden hyvän hoidon, sanoo Esooten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Sähköisten palvelujen uudistamiseen yhdistyy samaan aikana tehtävä Essoten potilastietojärjestelmän päivitys.

Osa Essoten sähköisistä palveluista sijaitsee muissa kuin Hyviksen ohjelmistossa. Näihin palveluihin ei Essoten mukaan tule käyttökatkoja.

Palvelut palaavat Essoten mukaan asteittain käyttöön uudessa muodossa 16.11. lähtien.