1. yle.fi
  2. Uutiset

Oulussa tuloveroprosentti on ensi vuonna 20,5

Maanantaisessa valtuuston kokouksessa esitettiin veroprosentin säilyttämistä ennallaan 20:ssä, mutta esitys ei kantanut.

tulovero
Oulun kaupungintalo helmikuussa
Valtuusto äänesti tuloveroprosentista. Kaupunginjohtajan alkuperäinen esitys oli veroprosentin korottaminen 21:een. Siihen oli kaksi vastaesitystä: korotuksen tekemättä jättäminen sekä kaupunginhallituksen kanta puolen prosenttiyksikön korotuksesta. Viimeisin näistä hyväksyttiin. Kuvituskuva.Marko Väänänen / Yle

Oulun ensi vuoden tuloveroprosentti on 20,5. Oulun kaupunginvaltuusto päätti maanantaina illalla, että veroprosentti nousee puoli prosenttiyksikköä nykyisestä. Päätös tehtiin äänin 37–30. Kaupunginjohtaja oli esittänyt yhden prosentin korotusta mutta kaupunginhallitus päätyi esittämään kokoomuksen, keskustan ja perussuomalaisten äänin vain puolen prosentin nostoa.

ASYL:n Junes Lokka esitti valtuuston kokouksessa kokoomuksen Jarmo Husson ja Pekka Simosen kannattamana veroprosentin pitämistä ennallaan nykyisessä 20 prosentissa. Tämä esitys hävisi vasemmiston Mikko Raudaskosken esitykselle pitäytyä kaupunginjohtajan yhden prosenttiyksikön korotusesityksessä.

Raudaskosken esitys puolestaan hävisi kaupunginhallituksen esitykselle 37–30. Veroprosentista valtuusto keskusteli runsaat 2 tuntia ja päätös saatiin aikaan puolilta öin.

Juttua on korjattu 10.11. kello 17.28: Vasemmiston valtuutettu on Mikko Raudaskoski, ei Janne Raudaskoski.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi