1. yle.fi
  2. Uutiset

Retkeilyalueita parannetaan Hämeessä – Torronsuon kansallispuistoon uusia pitkospuita, Evon retkeilyalueelle nuotiokatos

Luontokohteissa tehtävät parannustyöt aiheuttava muutoksia alueilla liikkumiseen.

retkeilyalueet
Torronsuon kansallispuisto 29.3.2016.
Torronsuolle rakennetaan esteetön pitkospuureitti, jonka pituus on noin 120 metriä.Maarit Siitonen

Metsähallitus parantaa Tammelan Torronsuon kansallispuiston ja Hämeenlinnan Evon kohteita vielä tämän syksyn aikana. Torronsuon kansallispuistossa alkaa uuden esteettömän pitkospuupolun rakentamistyö. Noin 120 metriä pitkä pitkospuupolku rakennetaan kokonaisuudessaan suolle.

Pitkospuiden lisäksi Torronsuolla jatkuu lokakuussa aloitettu, Kiljamon pysäköintialueelta alkavan ja näköalatasanteelle johtavan, esteettömän reitin uusiminen.

Metsähallitus tiedottaa, että lahonneet pitkospuut uusitaan vankityövoimin noin 150 metrin pituiselta reitiltä. Maastossa työmaa ohjeistetaan kiertämään kuitunauhalla merkittyä polkua pitkin. Torronsuolla töiden arvioidaan valmistuvan marraskuun loppuun mennessä.

Evon retkeilyalueella Vähä Koukkujärven taukopaikka saa puolestaan uuden nuotiokatoksen ja käymälän. Työt alkavat 16. marraskuuta ja niiden arvioidaan kestävän joulukuun 18. päivään saakka.

– Vähä Koukkujärvellä nykyisen laavun sekä käymälän ja puuliiterin alue tullaan rajaamaan työmaa-aidoin. Näin ollen ne eivät ole käytössä urakan aikana. Aidatulle työmaa-alueelle ei ole ulkopuolisilla asiaa, kertoo suunnittelija Teija Sarin Metsähallituksen tiedotteessa.

Sekä Torronsuon että Evon retkeilyalueen parannustyöt ovat osa Kanta- ja Päijät-Hämeen luontomatkailun kärkikohteiden ja reitistöjen kehittämishanketta. Hankkeen toteuttajana on Metsähallituksen luontopalvelut. Rahoitus tulee Hämeen Ely-keskuksen kautta, EU:n Maaseuturahastosta.

Metsähallitus muistuttaa, että syysretkelle mielivien on hyvä ottaa retkisuunnitelmissaan huomioon kohteissa käynnistyvät työmaaurakat ja noudattaa varovaisuutta alueilla liikuttaessa.

Lue seuraavaksi