1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pesäpallo

Hippokselle suunnitteilla uusi pesäpallostadion – uutta kenttää hahmoteltu nykyisen viereen

Tämän hetkisten suunnitelmien mukaan uusi kenttä olisi käytössä kesällä 2022.

pesäpallo
Kirittäret JoMa yleisö kesäkuu 2020
Hippoksen nykyinen pesäpallopyhättö on palvellut jo yli puoli vuosisataa.Vesa Pöppönen / AOP

Hippoksen uuden pesäpallostadionin hahmotelmat ovat loppusyksyn aikana edenneet.

Monitoimitalon ja Hipposhallin edessä olevalle parkkipaikalle hahmoteltu kenttä korvaisi, 1960-luvun lopulla käyttöön otetun, nykyisen pesäpallopyhätön.

Alustavissa hahmotelmissa uudelle stadionille tulisi noin 2500 katsomopaikkaa, joista noin 1500 olisi katettuja.

– Jos kaikki menee tämän hetkisten suunnitelmien mukaan, niin rakentaminen voisi alkaa ensi kesänä. Lähtökohtaisesti haemme stadionia, jolla olisi ympärivuotista käyttöä, kertoo vt. liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal.

Mikäli rakennustyöt käynnistyvät suunnitellusti, niin arviolta 3-3,5 miljoonaa euroa maksava uusi stadion voisi olla käytössä kesällä 2022.

– Kuulostaa erittäin hyvältä, ettei jouduttaisi pelaamaan lainkaan muulla kuin täällä Hippoksella, sanoo Kirittärien seurajohtaja Petri Kaijansinkko.

Kentän sijainti on hahmoteltu niin, että kotipesä ja katsomorakennus tulisivat uuden katukoripallokentän viereen ja kenttä aukeasi nykyisen jäähallin suuntaan.

Pesäpalloilijat ovat uineet Hippoksella sijaitsevassa Köyhälammessa lähinnä mestaruusjuhlissa, mutta alustavien hahmotelmien mukaan uuden kentän suunta mahdollistaisi myös pallon lyömisen kakkospuolelta veteen.

– Sehän olisi ihan huippu juttu. Syksyllä sain ensimmäistä kertaa testata tuon Köyhälammen, niin kyllä se oli ihan syvä, naurahtaa Kirittärien Jutta Myllyniemi.

Lue seuraavaksi