1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheiluopistot

Sotkamossa on tällä hetkellä 300 maajoukkuetason urheilijaa – Urheiluopiston toimitusjohtaja: "Vuokatissa treenataan kuplassa tai ei ollenkaan"

Urheilijakuplalla varmistetaan urheilijoiden turvallinen treenaaminen, sanoo Vuokatin Urheiluopiston toimitusjohtaja Veikko Halonen.

urheiluopistot
Hiihtäjiä harjoittelemassa Vuokatissa
Antti Tauriainen / Yle

Vuokatti on luonut oman urheilijakuplan taatakseen kansainvälisten sekä kotimaisten urheilijoiden turvalliset harjoitusolosuhteet. Kuplassa on tällä hetkellä 300 maajoukkuetason urheilijaa, joista on puolet ulkomailta.

Juuri tämän kuplan ansiosta viime viikolla neljä positiivista koronatestitulosta saanutta urheilijaa ei ollut kosketuksissa muihin kuin omaan joukkueeseensa.

Vuokatin Urheiluopiston toimitusjohtaja Veikko Halonen sanoo, että viimeisimmät urheilijat kuplaan tulivat Yhdysvalloista.

– Onhan tästä seurannut keskustelua, mutta meillä on turvallinen mieli. Urheilijat ovat tarkkoja tässä turvallisuusasiassa ja he pitävät huolen, että heidän mukanaan koronavirus ei leviä.

Urheilijoille on järjestetty oma koronatestiasema Vuokattiin. Kaikki tapahtuu eristyksissä oman joukkueen kesken niin kauan kuin kaksi testitulosta ovat puhtaita.

– Kuplassa huomioidaan kuljetus, majoittuminen, ruokailut, treenaaminen, kuntosalit, fysioterapia ja suksien huolto eli koko ketju.

Halosen mukaan muutamat maat ovat tiedustelleet mahdollisuutta tulla Vuokattiin harjoittelemaan ilman kuplaa.

– Olemme pitäneet linjamme, että Vuokatissa treenataan kuplassa tai ei ollenkaan, sanoo Halonen.

Vuokatti on luonut oman urheilijakuplan taatakseen kansainvälisten ja kotimaisten urheilijoiden turvalliset harjoitusolosuhteet. Juuri tämän kuplan ansiosta viime viikolla neljä positiivista koronatestitulosta saanutta urheilijaa ei ollut kosketuksissa kuin omaaan joukkueeseensa.
Lue seuraavaksi