1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Suupohjan koronatilanne hipoo kiihtymisvaihetta

Tartuntaryppäitä on vähän ja tartuntaketjut on pystytty jäljittämään, mistä syystä Nyrkki päätti säilyttää Suupohjan epidemian perustasolla.

koronavirus
Kasvomaskeja muovisessa pussukassa.
Kasvomaskit kannattaa pitää nyt saatavilla Suupohjassa, etenkin Kauhajoella.Tiina Jutila / Yle

Etelä-Pohjanmaan pahin koronatilanne on tällä hetkellä Suupohjassa. Kauhajoen koronatapaukset ovat nostaneet Suupohjan lähelle kiihtymisvaihetta.

Suupohjan ilmaantuvuusluku on kahden viikon ajalta 62,9 ja viikon seurannassa 22,9 sataatuhatta asukasta kohden. Kahden viikon seuranta koskee yhtätoista ja viikon seuranta neljää tapausta. Positiivisten näytteiden osuus on 2,7 prosenttia kaikista alueen näytteistä.

Maanantaina kokoontunut Etelä-Pohjanmaan alueellinen työryhmä Nyrkki päätti kuitenkin säilyttää Suupohjan luokittelun epidemian perustasolla, koska tartuntaryppäitä on vähän ja tartuntaketjut on pystytty jäljittämään. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri palasi loka–marraskuun vaihteessa luokittelun kiihtymisvaihteesta takaisin perustasolle.

Kauhajoella syytä toimia huolellisesti

Sairaanhoitopiiri seuraa tiivisti Suupohjan tartuntatautitilanteen mahdollista pahenemista kiihtymisvaiheeseen.

– Tartuntojen ja kiihtymisvaiheen estämiseksi on Kauhajoella noudatettava huolellisesti turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa. Kasvomaskia on syytä käyttää tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää, sairaanhoitopiiri tiedottaa.

Matkustussuosituksiin muutoksia

Nyrkki käsitteli maanantain kokouksessaan myös matkustussuosituksia. Viime viikkoina Etelä-Pohjanmaalta Vaasan sairaanhoitopiirin alueelle ja pääkaupunkiseudulle tapahtuvaa matkustamista on pyydetty välttämään. Nyt Nyrkki poisti matkustussuosituksestaan maininnan Vaasan sairaanhoitopiiristä.

– Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla ei näytä rauhoittuvan, kun taas uusien tartuntojen määrä Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on kääntynyt laskuun, Nyrkki perustelee.

Katso täältä Ylen uutiset koronatilanteesta maakunnittain koottuna.

Lue seuraavaksi