1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. seksuaalirikokset

Poliisi tutkii epäiltyä raiskausten sarjaa Lahdessa − uusia uhreja voi tulla esiin

Päijät-Hämeen kärjäoikeus on vanginnut useammasta kuin yhdestä raiskauksesta epäillyn miehen. Poliisi epäilee, että kaikki miehen uhrit eivät ole vielä tiedossa.

seksuaalirikokset
Poliisin logokyltti Kaartin poliisitalossa Helsingissä. Poliisin tunnus on sekä normaali- että peilikuvana.
Yle

Hämeen poliisi tutkii epäiltyä raiskausten sarjaa Lahdessa. Päijät-Hämeen käräjäoikeus on vanginnut noin kuusikymppisen miehen, jonka epäillään raiskanneen useamman kuin yhden naisen.

Tutkintaa johtava rikoskomisario Lila Havusela kertoo, että vangitsemisen perusteina olivat jatkamisvaara ja sotkemisvaara. Jatkamisvaara merkitsee, että epäilty olisi voinut jatkaa rikollista toimintaa. Sotkemisvaara tarkoittaa, että epäilty olisi voinut vapaalla jalalla vaarantaa tutkinnan, esimerkiksi yrittää vaikuttaa kuultaviin henkilöihin.

Epäillyt raiskaukset ajoittuvat useamman vuoden ajalle. Uhrit ovat olleet täysi-ikäisiä.

Epäilty on ravintoloiden sulkemisajan jälkeen tarjonnut autokyytejä naisille.

Poliisi ei kerro tutkittavana olevien raiskaustapausten määrää. Poliisi epäilee kuitenkin, että kaikki tapaukset eivät ole tulleet poliisin tietoon. Poliisi kehottaa raiskauksesn uhreiksi joutuneita ottamaan aina yhteyttä poliisiin tai ainakin rikosuhripäivystyksen kaltaisiin tukipalveluihin.

Kaikkien, erityisesti yksin liikkuvien, kannattaa tarkkaan harkita tuntemattoman kyytiin nousemista, todetaan Hämeen poliisin tiedotteessa.

Juttua korjattu 10.11.2020 klo 14:10. Alaotsikossa luki virheelliisesti, että mies olisi tuomittu. Todellisuudessa hän on rikoksesta epäilty.

Lue seuraavaksi