1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ii

Iin Jakkukylän riippusiltatyö jatkuu lisärahan turvin – silta oli jo lähes valmis, mutta paljastui virheelliseksi

Kunta hyväksyi Jakkukylän sillalle lähes 400 000 euron lisärahoituksen. Toinen vaihtoehto olisi ollut purkaa silta.

Ii
Jakkukylän riippusilta vielä keskeneräisenä.
Jakkukylän riippusillan ulkonäkö pysyy käytännössä entisellään, mutta tukirakenteita ja perustuksia joudutaan vahvistamaan.Päivi Seeskorpi / Yle

Jakkukylän riippusilta rakennetaan valmiiksi, ja käytössä sen pitäisi olla ensi kesänä.

Iin kunnanvaltuusto päätti maanantai-iltana 385 000 euron lisärahoituksesta sillan muutostöihin. Niihin joudutaan, koska pitkän riippusillan suunnitelmissa ja kestävyyslaskelmissa havaittiin puutteita aivan rakennustöiden loppuvaiheessa viime keväänä.

Siltahankkeen osapuolet eli kunta, urakoitsija ja suunnittelija pääsivät aiemmin syksyllä sopuun lisätöiden kustannusten jaosta, mutta tarkkoja summia ei kunnan osuutta lukuunottamatta ole kerrottu.

Iin kunnanjohtaja Ari Alatossava kertoo, että osapuolten välinen sopimus on salainen, minkä takia asiaa on käsitelty kunnanhallituksessa ja maanantain valtuustossakin suljetuin ovin.

– Tässä on asiakirjoja, joiden julkisuudesta voisi osapuolten mukaan olla haittaa heidän toiminnalleen.

Lisärahoitus nostaa kunnan maksuosuuden lähelle miljoonaa euroa. Toinen vaihtoehto Jakkukylän sillan kohtaloksi olisi ollut lähes valmiin sillan purkaminen. Siihen ei nyt jouduta, vaan kyläläisille tärkeä silta saadaan valmiiksi vaikeuksien jälkeen.

Yli 200 metriä pitkä riippusilta yhdistää Iijoen molemmin puolin sijaitsevan Jakkukylän ja helpottaa tuntuvasti esimerkiksi lasten koulumatkoja.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi