Hyppää sisältöön

Iso matkanjärjestäjä TUI peruu brittien joulumatkat Lappiin – matkailupomo: Valtaosa marras- ja joulukuun varauksista on nyt peruttu

Normaalitalvina Britanniasta lentää satoja tilauslentoja Suomen Lappiin.

TUI:n Boeing 737 MAX lentokone on nimetty Kittiläksi. Kuvassa kone Kittilässä joulukuussa 2018. Kuva: Pasi Salminen / TUI

Ison-Britannian suurin matkailuyritys TUI peruu marras- ja joulukuulle suunnitellut matkat Lappiin, kertoo brittiläinen Independent-lehti (siirryt toiseen palveluun).

Yhtiö perustelee asiaa matkailuun liittyvällä jatkuvalla epävarmuudella ja Suomen matkustusrajoituksilla. Perumiset koskevat yhtiön tämän joulukauden Lapin-matkoja Yhdistyneestä Kuningaskunnasta ja Irlannista.

Lapin Matkailuelinkeinon Liiton toiminnanjohtaja Nina Forsell sanoo, että TUI:n ilmoitus on todella valitettava Lapin talvimatkailun kannalta, sillä matkailuyritys on merkittävä toimija.

– On vaikea sanoa, kuinka paljon marras- ja joulukuun varauksia on nyt jo peruttu, mutta arvioisin, että valtaosa, toteaa Forsell.

TUI lupaa verkkosivuillaan järjestää matkoja Lappiin seuraavan kerran ensi vuonna. Independent-lehden mukaan toinen brittiläinen matkanjärjestäjä Transun jatkaa edelleen päiväretkiohjelman myyntiä Lappiin.

Lapin matkailuelinkeinon toiminnanjohtaja Nina Forsell pitää Brittien suurimman matkanjärjestäjän perumisia valitettavana. Kuva: Maija-Liisa Juntti / Yle

– Katseet täytyy kääntää tulevaisuuteen ja ensi talveen. Uskon, että Lappi tuotteena kiinnostaa edelleen, koska esimerkiksi TUI on kertonut jatkavansa Lapin matkojen myyntiä, kertoo Forsell.

Normaalitalvina Britanniasta lentää satoja tilauslentoja Suomen Lappiin. Lehden mukaan päiväretki maksaa tyypillisesti 500 puntaa eli noin 560 euroa per henkilö ja mukana on erilaisia ohjelmapalveluja.

Lapin matkailuväki on odottanut jo pitkään, että hallitus antaisi uudet matkustussäännöt ulkomailta saapuville turisteille. Tuoreimpien tietojen mukaan näyttää siltä, että helpotusta ei ole tulossa ennen Lapin matkailulle tärkeää joulusesonkia.

Lue myös: