1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lahti

Lahden Palvelutori palvelee pian entistäkin laajempana

Palvelutorin laajennusosaan tulee muunneltavat tilat ja paikka, jossa järjestöt voivat pitää ilta- ja viikonlopputilaisuuksiaan.

Lahti
Yleisnäkymä palvelutorista kuvattuna kaiteen takaa. Torilla on ihmisiä ja taustalla palvelutiski.
Tammikuussa 2020 avatusta Lahden Palvelutorista on saatu myönteisiä kokemuksia.Petri Niemi / Yle

Kauppakeskus Triossa sijaitseva Lahden Palvelutori laajenee.

Palvelutorin käytössä olevat tilat kolminkertaistuvat nykyisestä 1000 neliöstä 3000 tuhanteen neliöön. Laajennusosa nykyisen Palvelutorin viereen avautuu käyttöön vaiheittain ensi vuoden aikana.

Uutena toimintana Palvelutorille asettautuu muun muassa työllisyyden kuntakokeilu.

Nyt Palvelutorin tiloissa on muun muassa kaupungin ja hyvinvointiyhtymän asiointi- ja neuvontapisteitä, TE-palveluiden neuvontaa sekä Kelan palvelupiste.

Myös asiointia kehitetään.

– Esimerkiksi sähköisen asioinnin mahdollisuudet paranevat, kun Palvelutorille tulee uusia asiakaskoneita, toteaa projektipäällikkö Laura Packalén-Vehko Lahden kaupungin tiedotteessa.

Laajennusosan tiloista tulee muunneltavat, ja niitä tarjotaan kokous- ja tapahtumapaikaksi esimerkiksi erilaisille järjestöille ja yhdistyksille iltaisin ja viikonloppuisin.

Asiointimäärät Palvelutorilla ovat kääntynyt syksyllä kasvuun. Projektipäällikkö Laura Packalen-Vehkon mukaan Palvelutorilla käy nyt viikottain runsaat kolme tuhatta asiakasta. Palvelutori on noin 70 ihmisen työpaikka.

Lue seuraavaksi