Hyppää sisältöön

Oulun alueelle annetut koronasuositukset jatkuvat ainakin joulukuun alkupuolelle

Pikkujoulujen järjestämiseen suositellaan nyt vaihtoehtoisia tapoja.

Oulun alueella maskia suositellaan käytettäväksi julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Kuvituskuva. Kuva: Perttu Ruokangas / Yle

Oulun alueelle annettuja suosituksia, kuten maskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa jatketaan 3. joulukuuta saakka.

Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi voimassa oleville suosituksille muutaman viikon jatkoajan tämän päivän kokouksessaan.

Lisäksi suositellaan, ettei yli 20 hengen yksityistilaisuuksia järjestetä. Ryhmämuotoisessa harrastamisessa suositellaan noudatettaksi tarkennettuja turvallisuusohjeita.

Myös vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse kehotetaan välttämään 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle.

Muun sairaanhoitopiirin, eli Pohjois-Pohjanmaan alueella voimassa ovat edelleen aikaisemmin annetut suositukset etätyöstä ja maskien käytöstä julkisessa liikenteessä.

Pikkujoulujen järjestämiseen suositellaan nyt vaihtoehtoisia tapoja. Koordinaatioryhmä muistuttaa, että alueella voimassa olevat suositukset on tärkeää huomioida myös esimerkiksi pikkujouluja suunniteltaessa.

Koronatartuntojen määrät ovat pysyneet syyslomaviikon tartuntapiikin jälkeen maltillisina, ja epidemia on Pohjois-Pohjanmaalla edelleen perustasolla. Myös Oulun osalta tilanne on palaamassa kiihtymisvaiheen kynnykseltä perustasoa kohti.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.