1. yle.fi
  2. Uutiset

Järvenpää kehittää suosittua Rantapuistoa – kaupunki hakee uutta ravintolayrittäjää

Tavoittena on elävöittää ja monipuolistaa puiston palveluita.

puistot
Festivaalikansaa Järvenpää soi -tapahtumassa.
Suosittuun Rantapuistoon halutaan ympärivuotista toimintaa.Esa Koivuranta / Yle

Järvenpää kehittää vahvasti kaupungin keskustassa Tuusulanjärven rannalla sijaitsevaa suosittua Rantapuistoa.

Parhaillaan kaupunki etsii puistoon vesirajan tuntumaan uutta ravintolan toteuttajaa (siirryt toiseen palveluun), joka olisi valmis toimimaan alueella ympäri vuoden. Tavoittena on elävöittää ja monipuolistaa puiston toimintoja ja palveluita.

Vaikka puistossa sijaitsee jo ennestään kaksi ravintolaa, viime viikolla alkaneeseen kumppanuushakuun on tullut kaupungin matkailupäällikkö Heidi Torvisen mukaan lähes kymmenkunta kiinnostunutta yhteydenottoa.

Alue sijaitsee Rantapuiston pohjoispäädyssä, Rantapuiston laiturialueen läheisyydessä.

– Tässä on mahdollista hyödyntää myös kelluvia rakenteita olemassa olevan laiturin oheen, mikäli ne saadaan soveltumaan muuhun ympäristöön luontevasti, Torvinen sanoo.

Torvinen kuvailee puistoa kaupungin Central Parkiksi ja kertoo, että monenlaista puiston parantamiseksi on tällä hetkellä vireillä.

– Toveita on tullut padelkentistä, isommasta ravintola-alueesta, uimarannoista ja monenlaista muuta. Nyt on saatu kehitettyä alueen pohjoisosaa, siirrymme sitten eteläosaan.

Tarjoukset on jätettävä 13. joulukuuta 2020 mennessä.

Lue myös:

Paluumuutto on kiihtynyt korona-aikana – Emilia Campbell muutti äitinsä kanssa Sveitsistä Tuusulaan: "Uudet kaverit ovat tosi kilttejä minulle"

Jotain yllättävää tapahtuu pienissä kunnissa: puhelimet pirisevät ostajista, joille kelpaavat jopa vuosia tyhjinä seisseet syrjäiset tontit

Asuntomessujen ilotulitus kruunaa Tuusulan taiteiden yön ennen iltakymmentä

Lue seuraavaksi