Eekoo suunnittelee ruokakauppaa Lappeenrannan Ruoholammelle – kaupunkikehityslautakunta päättää tontin varaamisesta tänään

Jos Lappeenrannan kaupunkikehityslautakunta puoltaa Ruoholammella sijaitsevan tontin varaamista Eekoolle, alkaa ruokakaupan suunnittelu.

Etelä-Karjalan osuuskauppa Eekoo odottaa Lappeenrannan kaupunkikehityslautakunnan päätöstä siitä, saako se tontin Ruoholammelta uuden ruokakaupan perustamiseksi. Kuvituskuva. Kuva: Yle

Etelä-Karjalan osuuskauppa Eekoo suunnittelee ruokakaupan perustamista Lappeenrannan Ruoholammelle.

Jos Lappeenrannan kaupunkikehityslautakunta (siirryt toiseen palveluun) päättää tänään keskiviikkona varata tontin Eekoolle, alkaa noin 500 neliömetrin kokoisen ruokakaupan suunnittelu.

Eekoon marketkaupan johtaja Olli Kurppa kertoo, että Ruoholammen alueella on nyt riittävästi asikaskuntaa, jolta on tullut myös kyselyjä lähikaupan saamiseksi.

Eekoo varasi Lappeenrannan kaupungilta saman tontin jo vuonna 2013, mutta tuolloin kauppahanke raukesi.

Eekoon hakeman tontin vuosivuokra on alennuksen jälkeen reilut 4 300 euroa ja myyntihinta hieman vajaat 87 000 euroa.

Eekoon marketkaupan johtaja Olli Kurppa kertoo, että koronaviruksella ei ole vaikutusta ruokakaupan perustamiseen.

– Päivittäistavarakaupan palveluita tarvitaan kaikkina aikoina, Kurppa sanoo.

Hän kertoo, että aina ennen kaupan perustamista on selvitettävä tarkkaan esimerkiksi alueen asukasluku, mahdollinen loma-asukkaiden määrä, alueen ja teiden liikennemäärät, väestörakenne, etäisyys lähimpiin ruokakauppoihin, lähimpien ruokakauppojen myynnin taso ja asiakasomistajien määrä alueella.