1. yle.fi
  2. Uutiset

Keskussairaalan H-talo on jo muuttanut kaupunkikuvaa Vaasassa

Vaasan keskussairaala saa H-rakennukseen muun muassa nykyaikaiset dialyysitilat. Talo valmistuu 2022.

keskussairaalat
Kuvassa on Vaasan Keskussairaala ilmasta.
Vaasan keskussairaala-alue lokakuussa 2020.Harri Bragge / AOP

Vaasan keskussairaalan uuden H-talon rakennustyöt ovat edenneet jo vesikattoon. Vesikatto on valmiina kahdessa osassa kolmesta rakennuksen siivestä.

Y:n muotoinen rakennus on julkisivuiltaan lopullisessa muodossaan. Myös sisätöitä on päästy aloittamaan alimmissa kerroksissa.

Pisimmälle edenneissä kerroksissa on jo esimerkiksi sisäseinien lopullisen värit maalattuina ja hissit käytössä.

Hyvästä etenemisestä huolimatta keskeneräiseen taloon ei olla muuttamassa, vaan sairaalan toimintoja siirtyy uuteen taloon vasta koko rakennuksen luovutuksen jälkeen elokuussa 2022.

H-talosta uudet tilat dialyysihoidolle

Vaasan keskussairaala saa H-rakennukseen muun muassa nykyaikaiset ja toimivat dialyysitilat. Uusille tiloille on kova tarve, sillä nykyiset tilat ovat ahtaat ja vanha rakennus elinkaarensa päässä.

Suurimpina uudistuksina osasto saa muun muassa omatoimisia dialyysihoidon tiloja. Vastaavia tiloja on Suomessa vain muutamia, lähinnä yliopistollisissa sairaaloissa.

Omatoiminen dialyysihoito sairaalan tiloissa ja sairaalan laitteilla on joillekin potilaille hyvä vaihtoehto kotidialyyseille, eikä laitteiden sijoittamista kotiin tarvita.

Vaasan keskussairaalan uusi H-rakennus yhdistää perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja sosiaalihuollon maakunnallisia ja yksityisiä palveluita. H-rakennus on yli 140 miljoonan euron rakennushanke.

Lue seuraavaksi