1. yle.fi
  2. Uutiset

Hämeenlinnan torin tekojään alle jää 25 pysäköintipaikkaa – korvaava pysäköintialue tulee sittenkin

Alun perin korvaavaa parkkipaikkaa ei ollut tarkoitus rakentaa. Kaupunkirakennelautakunta linjasi kuitenkin toisin.

luistinradat
Hämeenlinnan tori ja raatihuone.
Kuvassa torin vasemmassa ylälaidassa näkyvä pysäköintialue jää luisteluradan alle.Dani Branthin / Yle

Hämeenlinnassa torin ylälaita muutetaan maksulliseksi parkkialueeksi talvikauden ajaksi. Syynä tähän on se, että Hallituskadun ja Sibeliuksenkadun kulmauksessa olevalle pysäköintialueelle rakennetaan luistelurata. Sen alle jää yhteensä 25 pysäköintipaikkaa.

Luistelukentän rakentamisesta ja pysäköintijärjestelyistä päätti Hämeenlinnan kaupunkirakennelautakunta tiistaina.

Alkuperäisen ehdotuksen mukaan korvaavaa parkkipaikkaa ei ollut tarkoitus rakentaa. Kokouksessa kaupunkirakennejohtaja teki kuitenkin lisäyksen päätösehdotukseen. Sen mukaan korvaavat pysäköintipaikat toteutetaan maksullisina torin ylälaitaan talvikaudeksi.

Irmeli Lehtonen (kd.) esitti, että torille aiottu luistinkenttä tulisi sijoittaa samalle paikalle, kuin aiempina vuosina.

– Autojen lisäpaikat mahdollistetaan joko Hallituskadun yläpäähän torille tai Raatihuoneenkadun varteen vinopysäköintinä. En hyväksy autoja sijoitettavan torin yläkulmaan, totesi Lehtonen esityksessään.

Lehtonen perusteli asiaa torin ympäristön joulun ajan kauneudella ja Hämeenlinnan brändikuvalla. Lehtosen esitys ei saanut kannatusta.

Lautakunta päätti, että luistelukenttä sijoitetaan tulevinakin vuosina torin alalaitaan. Edellytyksenä on se, että kaupungin talousarvio mahdollistaa rakentamisen.

Torin tapahtumakäyttö toteutetaan yhdessä Hämeenlinnan kaupunkikeskustayhdistyksen kanssa.

Lue seuraavaksi