1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kansallispuistot

Lost in Kainuu seikkailu-urheilukisa käydään ensi vuonna taas Hossassa – mukaan houkutellaan kovan tason kansainvälisiä joukkueita

Edellisen kerran kisa järjestettiin Suomussalmella Hossan erämaassa kaksi vuotta sitten.

kansallispuistot
Kolme seikkailukisan osallistujaa kantaa kanoottia kaislikossa.
Kilpailussa on ensi vuonna uusi sarja, joka kestää 48 tuntia. Kuvituskuva.Sotkamon Kameraseura Vaarojen Valokuvaajat ry

Suomen suurin seikkailu-urheilutapahtuma Lost in Kainuu kisataan taas ensi vuonna Suomussalmen Hossan kansallispuistossa. Ensi vuoden syyskuussa järjestettävään kilpailuun odotetaan noin 700 osallistujaa.

– Seikkailu-urheilun suosio on ollut kovassa nosteessa, ja tapahtuman osallistujamäärä on kasvanut 10 vuoden aikana räjähdysmäisesti, sanoo tapahtumapäällikkö Jukka Liuha.

Lost in Kainuu -kilpailussa on ensi vuonna viisi sarjaa, joissa kilpailijat etenevät muun muassa maastopyöräillen, juosten ja uiden. Sarjat kestävät pääsääntöisesti 2–24 tuntia.

Uutena sarjana on 48 tunnin kilpailu, jolla houkutellaan mukaan myös kovan tason kansainvälisiä joukkueita. Liuhan mukaan suurin osa kansainvälisistä seikkailu-urheilukilpailuista kestää 3–5 vuorokautta, eikä yhden vuorokauden lisäys kilpailuun aiheuta suuria järjestelyjä.

– Joukkueet saavat ja heidän on myös pakko levätä välillä. Se on tietenkin joukkueiden oman taktikoinnin varassa, milloin ja miten he sen tekevät, Liuha sanoo.

Edellisen kerran kisa järjestettiin Hossan erämaassa kaksi vuotta sitten.

Seikkailu-urheilukisa järjestetään toistamiseen Suomussalmen Hossassa hienojen maastojen takia. Tapahtumapäällikkö Jukka Liuha uskoo, että kaukaisimmat vieraat saapuvat kisaan Euroopasta. Janne Tolonen haastattelee.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi