Hyppää sisältöön

Turengin Suvirannan hotellihanke viivästyy koronaepidemian vuoksi – yrittäjä näkee asiassa myös valoisan puolen

Janakkalan kunnanjohtajan mukaan matkailuun ja vapaa-aikaan liittyvät hankkeet parhaimmillaan tuovat kuntaan sellaisia hyötyjä, jotka eivät ole suoraan edes mitattavissa.

Parhaillaan Suvirannan alueelle rakennetaan uutta rantasaunaa. Kuva: Ville Tiirikainen / Yle

Janakkalassa Turengin Suvirantaan suunnitellun hotellin rakennusurakka viivästyy aikataulustaan. Alun perin uuden hirsihotellin piti avautua vuonna 2022. Koronaepidemia kuitenkin sotki suunnitelmat.

– Ei me pystytä mitenkään tähän aikatauluun nyt, kun meni tää maailma tämmöseks. Enhän mä voi mennä sanoon sijottajille, että alotetaan ja tehdään pois, toteaa Suvirantaa luotsaava yrittäjä Milko Tuominen.

Parhaillaan Suvirannan alueelle rakennetaan uutta rantasaunaa. Tuominen vakuuttaa, että hotellihanketta ei ole kuopattu.

– Meidän on tehtävä uusi liittymä sinne, koska se infra on oltava tehtynä, ennen kun hotellissa on ensimmäinenkään kuokka maassa. Me saadaan nyt rauhassa tehdä näitä valmistelutöitä.

Tuominen kertoo, että korona-aika on laittanut pohtimaan myös hotellin ratkaisuja laajemmin.

– Olemme esimerkiksi pohtineet, voimmeko varautua jotenkin vaikkapa hotellihuoneiden suunnittelussa ja ilmastoinneissa siihen, että jos meillä on tulevaisuudessa tällainen tauti, niin hotellissa asioiminen olisi silti turvallista.

Kunnanjohtaja: “Hankkeet viestivät, että Janakkala on kunta, johon kannattaa sijoittaa ja sijoittua”

Tuominen jätti tällä viikolla ostotarjouksen myös Harvialan kartanosta ja sen viereisestä tontista. Kartanon viereiselle tontille on suunnitteilla matkailupalveluja.

Valtuuston on määrä nuijia päätös alueen myynnistä maanantaina. Koska päätöstä ei vielä ole tehty, kommentoi Janakkalan kunnanjohtaja Reijo Siltala hankkeita varovaisesti.

– Aito, markkinaehtoinen elinvoimaisuus kertoo aina kunnasta hyvää. Tällaiset hankkeet viestivät, että Janakkala on kunta, johon kannattaa sijoittaa ja sijoittua.

Siltalan mukaan matkailuun ja vapaa-aikaan liittyvät hankkeet parhaimmillaan tuovat kuntaan sellaisia hyötyjä, jotka eivät ole suoraan edes mitattavissa.

– Janakkala on monen keskuksen ja kylän pitäjä. On oivallista, että eri puolilla kuntaa on hankkeita suunnitteilla. Hyvä sijainti ja kaunis ympäristö toistuvat usein kuntien viestinnässä. Tällaiset suunnitelmat osoittavat, että Janakkalan osalta ne ovat paikkansa pitäviä.

.
.